Jaap Korteweg in de weer met biologische aardappelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Korteweg in de weer met biologische aardappelen. © Arie Kievit

Bioboeren zijn hoge prijs voor hun product beu: ‘Als supermarkt wil je toch niet de nieuwe Shell worden?’

Biologische boeren zijn de torenhoge prijzen voor hun eigen producten zat. Volgens Biohuis, de belangenorganisatie voor biologische boeren, zijn de prijsverschillen tussen biologisch en niet-biologisch te groot.

6 reacties

 • Paul Eijk

  3 maanden geleden
  Aandeelhouders het is en blijft de grootste oorzaak van andermans financiële achteruitgang!
 • A.G. de Jong

  3 maanden geleden
  Biologisch boeren is leuk, maar het zal altijd een niche blijven! Het kan nooit aan de voedselbehoefte voldoen. Het is ook niet gezonder of beter van kwaliteit dan voedsel waar wel gewoon bestrijdingsmiddelen worden toegepast. Ik koop wel eens biologisch, als het prijsverschil niet te groot is, maar eigenlijk is het vaak een beetje onzin.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @. Marjan Bos, jij wilt mensen dwingen Bio te kopen. Gelukkig gaat dat niet lukken. We zijn nog steeds vrij om te eten wat we willen. Supermarkten zijn ook vrij om in te kopen waar ze willen. Als je dwangmatig de concurrentie weg haalt zoals jij wilt stijgen de prijzen zeker.
 • J N de Graaff

  3 maanden geleden
  Klanten kopen bioproducten wel als ze afgeprijsd worden. Maar dan liggen ze er al een tijdje. Dat maakt die vakken dus onnodig duur. Supers doen er dan beter aan de prijzen meteen naar beneden te zetten.. Bijgevolg groeit de vraag en de prijzen stijgen. En die van de niet bio produkten dalen dan. Maar zo komt er geen evenwicht op die markt. Dat blijft dan maar door jojo-en.. Het beste is de hele sector alleen nog bio te laten produceren.
 • Marjan Bos

  3 maanden geleden
  Schijnbaar wel! Alles wat bio is verplicht goedkoper maken en alles wat ongezond is duur...