Bizar incident bij middelbare school in Haaksbergen: boze vrouw valt meisjes aan met verf

videoEen zeer opmerkelijk incident afgelopen donderdag in Haaksbergen. Daar ging een vrouw bij de fietsenstalling van Het Assink Lyceum twee jonge meiden te lijf met een spuitbus vol verf. Naar verluidt uit wraak voor het pesten van haar dochter. De politie moest ingrijpen.

Quote

Doe fucking normaal!

Een leerlinge van Het Assink Lyceum in Haaksbergen

Beelden van het incident, die in handen zijn van deze krant, circuleren in verschillende Whatsapp-groepen. Daarop is te zien hoe twee tienermeisjes en een vrouw van middelbare leeftijd het met elkaar aan de stok hebben, bij de fietsenstalling van de middelbare school Het Assink Lyceum, locatie Bouwmeester. Er wordt geduwd, getrokken, gescholden en geschreeuwd.

De vrouw is gewapend met een spuitbus vol rode verf. Daarmee heeft ze de meiden in het gezicht gespoten, tonen de video’s; beide jongedames zitten onder de spray. Ook trekt de vrouw een van hen hard aan de haren. Andere meiden kijken toe, een van hen filmt, terwijl ze haar afkeer over het bizarre tafereel uitspreekt: „Doe fucking normaal!”, roept ze. 

Boel te sussen

De politie moest er aan te pas komen om de boel te sussen. Woordvoerder Anne Coenen laat weten dat de oorzaak van het conflict ‘in de relationele sfeer’ ligt. Volgens bronnen van deze krant wilde de moeder verhaal halen bij ten minste een van de meiden; zij zou haar dochter hebben gepest. De politiewoordvoerder wil daar in het kader van de privacy geen uitspraken over doen. Wel deelt ze mee dat er niemand is opgepakt en dat er ook geen aangifte is gedaan. De politie is met alle partijen in gesprek, als bemiddelaar. 

Vanuit Het Assink Lyceum is VWO-teamleider Henk Blenkers zeer terughoudend met zijn reactie, omdat het om zeer jonge kinderen gaat, maar ook omdat hij er niet zelf bij is geweest. Daarnaast vond het incident niet op het schoolplein, maar daarbuiten plaats. Op andere vragen - bijvoorbeeld over de oorzaken van het conflict - wil hij niet ingaan; daarvoor verwijst hij naar de politie.

Wel geeft de teamleider aan dat de school altijd een bemiddelende rol probeert te spelen, zeker als er ouders betrokken zijn bij incidenten tussen kinderen. Omdat het ook de school raakt. De oorzaken van het incident worden besproken, er worden dan afspraken gemaakt om te voorkomen dat het weer gebeurt.

Volledig scherm
Videostill van het moment waarop de vrouw een van de meiden aan haar haren trekt. Daarvoor heeft ze haar al ondergespoten met rode verf. © video