Volledig scherm
© Provincie Zeeland

Bizarre actie: kilometers vlijmscherp nylondraad gespannen langs de berm

Medewerkers van de provincie Zeeland deden in de gemeente Tholen een opzienbarende ontdekking. Tijdens een inspectieronde op de Oesterdam ontdekten zij dat over een afstand van drie kilometer een vlijmscherpe nylondraad was gespannen tussen bermpaaltjes. 

,,Onze weginspecteurs komen wel vaker gekke dingen tegen, maar hier schrokken ze wel van’’, zegt woordvoerster Marieke Kalverboer. ,,Dit is heel gevaarlijk, vooral voor motorrijders. Het is een bizarre actie.” 

De kunststof bermpaaltjes waren deels ingesneden, maar in sommigen waren ook gaatjes geboord om de draad te bevestigen. Een ander paaltje was compleet afgezaagd. ,,Vermoedelijk is dat niet overdag gebeurd’’, zegt Kalverboer. Onze mensen zijn uren bezig geweest om de draad, die vorige week dinsdag werd ontdekt, te verwijderen. Een van hen liep daarbij een snijwond op.   

De provincie heeft geen idee waarom de draad is gespannen. Er is aangifte gedaan bij de politie. De provincie roept op de politie te bellen als zo'n soort situatie wordt gezien.  Op Facebook wordt verontwaardigd gereageerd op de actie.  ‘Hoe gek moet je zijn om dit te doen’ en ‘gestoord’, zijn enkele kwalificaties.