Volledig scherm
© Provincie Zeeland

Bizarre actie: kilometers vlijmscherp nylondraad gespannen langs de berm

Medewerkers van de provincie Zeeland deden in de gemeente Tholen een opzienbarende ontdekking. Tijdens een inspectieronde op de Oesterdam ontdekten zij dat over een afstand van drie kilometer een vlijmscherpe nylondraad was gespannen tussen bermpaaltjes. 

,,Onze weginspecteurs komen wel vaker gekke dingen tegen, maar hier schrokken ze wel van’’, zegt woordvoerster Marieke Kalverboer. ,,Dit is heel gevaarlijk, vooral voor motorrijders. Het is een bizarre actie.” 

De kunststof bermpaaltjes waren deels ingesneden, maar in sommigen waren ook gaatjes geboord om de draad te bevestigen. Een ander paaltje was compleet afgezaagd. ,,Vermoedelijk is dat niet overdag gebeurd’’, zegt Kalverboer. Onze mensen zijn uren bezig geweest om de draad, die vorige week dinsdag werd ontdekt, te verwijderen. Een van hen liep daarbij een snijwond op.   

De provincie heeft geen idee waarom de draad is gespannen. Er is aangifte gedaan bij de politie. De provincie roept op de politie te bellen als zo'n soort situatie wordt gezien.  Op Facebook wordt verontwaardigd gereageerd op de actie.  ‘Hoe gek moet je zijn om dit te doen’ en ‘gestoord’, zijn enkele kwalificaties.   

 1. Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meegesleurd door water

  Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meege­sleurd door water

  Het lichaam van de Nederlander die sinds zondag in Spanje vermist was, is aangetroffen. Het gaat om een 66-jarige man uit Landgraaf, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Limburger verdween drie dagen geleden na een val in het door stortregens en overstromingen geteisterde binnenland bij de Costa Blanca. Door hevige regenval en overstromingen zijn zeker 3500 mensen in Spanje geëvacueerd.
 2. ‘Máxima straalt in japon met speels mini-decolleté van Nederlandse ontwerper Jan Taminiau’
  update

  ‘Máxima straalt in japon met speels mi­ni-decolleté van Nederland­se ontwerper Jan Taminiau’

  De pastelkleurige japon van de Italiaanse ontwerpster Luisa Beccaria die koningin Máxima (48) vorig jaar droeg tijdens Prinsjesdag, staat nog vers in het geheugen gegrift van de bij vlagen kritische modejournalist Josine Droogendijk, gespecialiseerd in de kledingkeuze van de Oranjes. ,,Die te ruim zittende, via internet bestelde, creatie was het tegenovergestelde van flatteus.” Vol lof is de fashionkenner over de combinatie die de echtgenote van Willem-Alexander vandaag aan heeft.