Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Blijf niet eindeloos over die suikertaks en dat reclameverbod lullen, maar dóé het

columnLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

6 reacties

 • Paul van Weegen

  2 maanden geleden
  Een blikje cola even duur als een flesje water? Nee, natuurlijk niet. Water komt uit de kraan en kost bijna niets. Nergens voor nodig om water in een flesje te kopen. De kwaliteit van kraanwater is minstens zo goed als de kwaliteit van water in een fles en bovendien is water uit de kraan veel milieuvriendelijker.
 • Johannes van Dijk

  2 maanden geleden
  Waarom de fabrikanten aanpakken? De mens is toch zelf verantwoordelijk voor wat hij eet en drinkt? In bepaalde producten hoort toch gewoon een flink portie suiker? Denk bv aan snoepgoed en frisdrank, en sommige alcoholische dranken. Suikertaks slaat nergens op.
 • Gerda Scheltinga

  2 maanden geleden
  Pak de fabrikanten aan. Laat hen minder suiker in producten verwerken. Daar hoor je niemand over. Telkens maar weer belastingen invoeren of verhogen. Dat is de slechtste oplossing.
 • G. Van der Meij

  2 maanden geleden
  Resultaat na lang "uitzoeken": geen lagere btw of groenten en fruit! 🤬 Wel: suikertaks op havermelk etc. Het wordt hier hoe langer hoe gekker. Inderdaad Rutte bepaalt en zijn kabouters (bewindslieden) dansen naar pijpen. En het ergste is dat hij overal mee wegkomt. Hoog tijd voor nieuwe verkiezingen!
 • Harold de Vreden

  2 maanden geleden
  Paar jaar geleden riep Rutte tijdens een verkiezingsprogramma; ik bepaal zelf wanneer ik mijn boodschappen doe. Dat ging over de koopzondag. Wel Rutte in dit land bepaalt niemand meer wat hij wil. Jullie bepalen alles, lijkt de DDR wel. Jullie denken met belastingverhogingen de mens te kunnen dwingen tot jullie (Kaag ,D66) gedachtegoed.
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.