Blindengeleidenhond Pax is op het bospad van de Sijsselt in Ede aangevallen door een andere hond.
Volledig scherm
Blindengeleidenhond Pax is op het bospad van de Sijsselt in Ede aangevallen door een andere hond. © Politie

Blindengeleidehond Pax wordt aangevallen en verliest stuk oor, blinde baasje heeft niets in de gaten

Blindengeleidehond Pax is dinsdag aangevallen door een andere hond. Die nam een hap uit zijn oor. De blinde eigenaar van Pax merkte echter niets van de aanval. Omstanders wezen hem op het station Ede-Wageningen op zijn hevig bloedende hond.

6 reacties

 • Jan Sonnemans

  5 maanden geleden
  Raakt me heel diep .Lieve Pax ik wens je heel veel beterschap je krijgt een dikke knuffel van Willy mijn vrouw haar buddy hulphond .Heel veel kracht en sterkte gewenst voor het baasje .
 • Betsy Havinga

  5 maanden geleden
  Pax, je bent een super blindengeleidehond!!! Ondanks de aanval en het letsel heb je jouw baasje gewoon veilig verder begeleid. Complimenten. Zo zie je maar hoe belangrijk de opleiding voor blindengeleidehonden is.
 • Yvonne Veld

  5 maanden geleden
  Sina: Dat is wel een heel makkelijk (voor)oordeel. Het is niet altijd zwart-wit. Er kunnen heel veel redenen zijn waarom een hond uitvalt en het hoeft niet altijd asociaal te zijn. Deze mensen hebben misschien niet eens in de gaten gehad dat die hond een hap uit het oor nam en zeiden ze sorry voor het uitvallen van hun hond. Hoe vaak mijn hond niet aangevallen wordt door loslopende, ongeleide projectielen met bazen die niks zeggen als dit gebeurt. Is niet altijd bewust aso, soms simpel onkunde
 • Sina Hogeboom

  5 maanden geleden
  Dat komt door dat ze de hond niet opgevoed hebben.Asociale baasjes en asociale hond,geen fatsoen bij gebracht die bijt in plaats van normaal goedendag te zeggen!!
 • Jan Kunst

  5 maanden geleden
  Valt nog mee dat er sorrie werd gezegd! Meestal krijg je een grote bek. Ik bemoei mij nergens meer mee.!