Op de hoek van de Vleutenseweg, waar vrijdagochtend een 7-jarig meisje overleed, groeit de bloemenzee gestaag.
Volledig scherm
Op de hoek van de Vleutenseweg, waar vrijdagochtend een 7-jarig meisje overleed, groeit de bloemenzee gestaag. © AD Utrecht

Bloemenzee op plek waar meisje (7) omkwam bij busongeluk: 'Mijn moederhart huilt’

Zes teddyberen, vijf dierenknuffels, twee Nijntjes en ontelbare bloemen: vlakbij de plek in Utrecht waar het vrijdagochtend zo verschrikkelijk misging, ontstaat een herdenkhoekje. ‘Rust zacht, engeltje’, staat op een van de vele kaarten voor het 7-jarige meisje dat overleed door een busongeluk.

3 reacties

 • B Gaykema

  2 maanden geleden
  Ik ben zelf buschauffeur (in Zwolle en Apeldoorn) en het is mijn grootste nachtmerrie om een kind te raken die (het blijven kinderen) zomaar de weg opvliegt.
 • R.E.I. van Katwijk

  2 maanden geleden
  Ik zie dagelijks kleine kinderen alleen naar school gaan.Vaak zijn het dan een grotere kind net een kleinere broer of zusje.Maar veel te klein om die verantwoordelijkheid te nemen. Hoe haal je het in je hoofd om die kinderen alleen naar school te laten gaan denk ik dan.Want ik zie geen ouders in de buurt. Ik hoop echt van harte dat dat hier niet is gebeurd. Hoe dan ook dit is in en in triest voor de nabestaanden maar ook voor iedereen die dit op wat voor manier dan ook heeft mee moeten maken.
 • Luuk Boerman

  2 maanden geleden
  Ik blijf mij afvragen hoe dit gekomen is? Waren de kinderen alleen, of was er begeleiding bij? Zoniet, wie laat zulke jonge kinderen dan alleen op straat? Het is en blijkt een groot drama, ook voor de buschauffeur.