De stal van de boer in Nieuwleusen is leeg na de actie van NVWA en politie.
Volledig scherm
PREMIUM
De stal van de boer in Nieuwleusen is leeg na de actie van NVWA en politie. © Frans Paalman

Boer uit Nieuwleusen denkt aan eisen te hebben voldaan, zwijnenstal blijkt nog smeriger

43 kippen, 4 eenden, 19 duiven, 6 konijnen, 15 geiten, 3 geitenlammeren, 15 schapen, 9 schaaplammeren, 8 paarden, 3 pony’s, 3 varkens, 9 koeien en 9 kalveren. Dat is de complete lijst van 146 dieren die de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) vorige week in beslag heeft genomen bij een boer in Nieuwleusen.

8 reacties

 • Dikkie Knecht

  2 maanden geleden
  Waarom wordt dr weer groot boer neer gezet terwijl het om gepensioneerden gaat die voor hun hobby dieren hadden. Helaas was alleen het overzicht en kunnen op.hopelijk nu voorgoed daar een nee voor hobbydieren.
 • W.O.U. de Vries

  2 maanden geleden
  een zwijnenstal hoort een beetje smerig
 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  Beestachtig hoe deze dieren werden verzorgd dus juist niet goed verzorgd.
 • marion van kooij

  2 maanden geleden
  Ik ben wel eens in een oude stal geweest maar daar was het brandschoon en de dieren goed verzorgt. Ik denk dat het deze man boven zijn hoofd is gegroeid. Goed voor de dieren dat er is ingegrepen.
 • Rick Luijten

  2 maanden geleden
  Vaak zie je dat vooral de oudere boeren, keuterboertjes zoals ze vroeger werden genoemd Boeren die kleinschallig van allerlei dieren houden en er een klein beetje in handelen. Vaak groeit ze de verzorging boven het hoofd en schamen ze zich om hulp in te schakelen, of ze zien ze de ernst er niet van in zoals dat ook blijkt bij deze boer. Dieren hebben geen stem, vandaar dat het goed is dat er actie is ondernomen in het belang van de dieren.