Boeren van het Farmers Defence Force gaan een eigen omroep beginnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren van het Farmers Defence Force gaan een eigen omroep beginnen. © Ed van Alem

Boeren willen eigen tv-omroep om burger uit te leggen wat ze allemaal niet mogen

De actiegroep Farmers Defence Force (FDF) wil een eigen televisie-omroep beginnen. Vandaag is hiervoor een ledenwervingscampagne gestart: de boeren willen op televisie onder meer uit gaan leggen hoe ze beperkt worden in het uitvoeren van hun werk.

Woensdag houdt de FDF wederom een actie in Den Haag, waarmee ze zich verzetten tegen mogelijk ingrijpende maatregelen die voor de landbouwsector worden genomen. 

De actie is begin van de middag, maar woordvoerder en bestuurslid Sieta van Keimpena sluit niet uit dat het spitsverkeer in de ochtend en avond toch last heeft van de actie. Hoeveel boeren er worden verwacht, kan ze niet inschatten.

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive care-afdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.