Paul en Janine Den Dunnen-Keller tussen de bloemen op hun bioboerderij in Lage Zwaluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul en Janine Den Dunnen-Keller tussen de bloemen op hun bioboerderij in Lage Zwaluwe. © Pix4Profs/René Schotanus

Boerenpaar laat zien hoe het óók kan: ‘Wij volgen de natuur’

Het boerenbedrijf van Paul en Janine den Dunnen-Keller geldt voor de provincie Noord-Brabant als lichtend voorbeeld. Akkerbouw, veeteelt, een notenboomgaard en camping; het komt op een duurzame manier samen in het buitengebied van Lage Zwaluwe. Wat doet BIO In de Polder anders?

23 reacties

 • Klaas Mulder

  2 maanden geleden
  Al even op de kleurplaten van Vd wal gekeken? Iedereen gaat krimpen als ze hun zin doordrammen
 • j bosch

  2 maanden geleden
  Wat kansloos. Heeft niets met voedsel productie te maken. Ze leven op een rose wolk. Met een steeds toenemende wereldbevolking, en een steeds verder afnemende areaal productie grond gaat er op deze manier hongersnoden ontstaan. Wereldwijd wel te verstaan. Landen als Nederland worden in de nabije toekomst erg belangrijk voor de voedsel productie. Voedsel, een primaire levensbehoefte. En dat gaat met dit soort droom idealen niet lukken.
 • J.K.G. Sleurink

  2 maanden geleden
  Een prachtig voorbeeld van hoe het ook kan. We hebben die 100 miljoen kippen en 16 miljoen koeien en varkens in ons land ook helemaal niet nodig, minder vlees zorgt voor 70% minder darmkanker. Van het geproduceerde graan gaat wereldwijd 62% naar veevoeder. Graan voor brood is er dus in overvloed, maar dat wordt gebruikt voor de overconsumptie in de Westerse wereld. Ook 85% van de geproduceerde soja gaat naar het veevoer, waarbij ontbossing van de Amazone gewoon doorgaat. Het kan dus ook anders.
 • Liesbeth Jansen op de Haar

  2 maanden geleden
  Zo kan het dus ook. Dus het moet dan nie zo zijn dat dit sooet boeren ook moeten inkrimpen. Het wordt tijd dat Van de Wal hier stelling in neemt en niet alles op 1 hoop gooit. Diervriendelijk boeren moet de toekomst zijn en daarvoor worden beloond. Koeien horen in de wei met hun kalveren !
 • Bosma

  2 maanden geleden
  Kijk dit zijn boeren naar mijn hart Zo kan het dus ook Kijken waar de mogelijkheden liggen en ondernemen met veel respectvols de natuur