Hengstenboer Steffi met haar drie mannen: Kevin (links), Harrold (midden) en Roel. FOTO LISELLE DEUNK
Volledig scherm
Hengstenboer Steffi met haar drie mannen: Kevin (links), Harrold (midden) en Roel. FOTO LISELLE DEUNK © vrij

Boerin Steffi koos Kevin gelukkig niet...

Het was een bewogen jaar voor Kevin Rademaker. Eerst een hersenbloeding die hem fysiek naar de filistijnen hielp. En eenmaal opgeknapt, liet boerin Steffi hem voor miljoenen tv-kijkers vallen. Gelukkig maar...

Wie verwacht een gebroken ex-kandidaat aan Boer zoekt Vrouw thuis aan te treffen, komt bedrogen uit. De 26-jarige hovenier uit Oud Gastel maakt het uitstekend. Gezonde blos op zijn kop, schaterende lach, af en toe uitbundig onderbroken door moeder José die zo blij is dat 'het jong’ nog steeds bij zijn ouders woont. 

Steffi

Quote

Eerst denk je: dit komt nooit meer goed

Kevin Rademaker

Nog even in de herhaling: Kevin was de lange, blonde hovenier die zich met nog 48 mannen meldde na een oproep van Steffi Verhagen. Steffi, de hengstenboer uit Boekel die het onderhand tijd vond voor een kerel in haar leven en daarbij de hulp van Yvon Jaspers inriep. 

Gastelaar Kevin, ook een paardenliefhebber, viel als een blok voor de krullenbol met d'r mooie ogen en schreef deze hete zomer een voor zijn vrijgezelle doen behoorlijk passionele brief. Ondanks zijn dyslexie. ,,Ik zat toch te niksen na die hersenbloeding. Eerst denk je: dit komt nooit meer goed. Mijn linkerkant was zo'n beetje uitgeschakeld. Plantennamen wist ik niet meer.  Ik ging altijd graag bootvissen op zee, maar dat lukte voor geen meter. Zulke dingen."

Brief

Quote

Ik vond haar meteen lief

Kevin Rademaker

,,De revalidatie verliep goed, maar ik was nog veel thuis. Gauw moe. Op een dag zette ik de tv aan en toen kwam Steffi in beeld. Ik heb er nog even over gedubd, maar toen ben ik er goed voor gaan zitten. Vroeg mij af waarom zo'n mooie vrouw zo onzeker is over zichzelf. Ik vond haar meteen lief. Dat schreef ik ook in mijn brief. Op perkament. Het moest opvallen.”

Kevin weet het nog uit zijn hoofd, dus met die revalidatie gaat het goed: ‘Toen ik jou zag, voelde ik iets wat ik al twee jaar niet meer gevoeld heb. Stiekem hoop ik iets van jou te horen.’  

Boer zoekt Vrouw-deelnemer Kevin Rademaker uit Oud Gastel. FOTO MARCEL OTTERSPEER
Volledig scherm
Boer zoekt Vrouw-deelnemer Kevin Rademaker uit Oud Gastel. FOTO MARCEL OTTERSPEER © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Kans

Quote

Voor mijn gevoel maakte ik zeker kans bij Steffi

Kevin Rademaker

De 28-jarige flapuit Steffi  - gevleugelde kreet: ‘Is het al vijf uur? Is er goddomme al bier?’ - liet Kevin opdraven voor een speeddate met nog negen liefhebbers. Vervolgens selecteerde zij de Gastelaar voor een dagdate met vijf kandidaten en uiteindelijk zat Kevin vooraan in de top-3. Mocht hij komen logeren met Roel en Harrold. ,,Echt toffe gasten. Maar voor mijn gevoel maakte ik zeker kans bij Steffi.” 

Dus niet. Zijn chocoladehart viel in de smaak en ze vond hem zeker lief, maar bij het wie-van-de-drie-onderdeel op de boerderij stuurde Steffi kandidaat Kevin terug richting Oud Gastel. ,,Dat snapte ik, ze moest haar hart volgen had ik immers gezegd. Jammer, op dat moment. Maar het blijft een leuke meid.”

Belevenis

Quote

Mensen willen zelfs met me op de foto. Leuk toch?

Kevin Rademaker

Enfin, Steffi is inmiddels nog steeds met Roel, nota bene ook een hovenier. Ze bekende later dat hij van meet af aan haar nummer één was, maar dat ze het nogal respectloos voor de anderen vond om dat al zo snel te laten blijken 'door hem publiekelijk op z'n bakkes te pakken’. Kevin heeft nooit spijt gehad van zijn deelname, integendeel. ,,Het was een belevenis. En Yvon Jaspers en de rest hebben ons altijd met respect en goed behandeld, nooit voor schut gezet.”

Sinds zijn vertrek uit het populaire programma is de Gastelaar zo'n beetje een bekende Nederlander, ervoer hij recent nog tijdens een vakantie op Tenerife. ,,Dan zit je ergens aan een tafeltje te eten en lopen mensen een paar keer heen en weer. Komen ze vragen of ik die man uit Boer zoekt Vrouw ben. Willen ze zelfs met me op de foto. Leuk toch?”

Klik

Rest de vraag hoe het inmiddels is gesteld met zijn liefdesleven. Rademaker begint te glimmen. Vertelt over zijn verse verovering: de 23-jarige doktersassistent Mirjam. Van Goeree-Overflakkee. ,,Toen ik weg moest bij Steffi, schreef zij gelijk een mooie brief en hebben we kort daarna kennis gemaakt. We zijn nu zeven weken samen, al regelmatig bij elkaar thuis geweest en het klikt geweldig. Mirjam is het beste dat mij kon overkomen.”  

Quote

Mirjam is het beste dat mij kon overkomen

Kevin Rademaker
Dichterbij kwam Kevin zelden bij Steffie, hier nog met vijf kandidaten tijdens de survivaldate. FOTO LISELLE DEUNK
Volledig scherm
Dichterbij kwam Kevin zelden bij Steffie, hier nog met vijf kandidaten tijdens de survivaldate. FOTO LISELLE DEUNK © vrij