Boos weglopen kabinet is ‘uniek’ en ‘slechte zet’: ‘Dit hoort niet, voorzitter moest feller ingrijpen’

Het weglopen van het kabinet na uitlatingen van Thierry Baudet (FvD) in de Tweede Kamer is een unieke gebeurtenis in de recente politieke geschiedenis, zeggen deskundigen tegen deze site. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen haalde Baudet uit naar minister Sigrid Kaag (Financiën) waarop het voltallige kabinet wegliep. ,,Een erg onverstandige zet”, zegt Paul Bovend’Eert, hoogleraar staatsrecht aan de Radboud Universiteit.

21 reacties

 • Henk Bartelds

  1 week geleden
  Weglopen is een zwaktebod. De vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Als een Kamerlid onzin wil uitkramen dan moet dat kunnen. Vele Nederlanders zien de Kamer toch al als een Kermis.
 • HJ Veltkamp

  2 weken geleden
  Jammer dat het kabinet terug gekomen is. Waren ze maar weggebleven.
 • geerlings

  2 weken geleden
  Los van het regelmatige geklungel van de doorsnee politicus, is populisme ook niet echt de oplossing op de huidige problemen. Zeker nu Baudet zich ontpopt heeft als afgestudeerd wappie/complot denker 🤪 (er zijn toch pilletjes tegen paranoia ?)
 • Eric Moll

  2 weken geleden
  Incompetentie wat de klok slaat. Mevrouw Kaag, met haar te lange tenen (er zijn werkelijk veel spionnen gerecruteerd via Oxford), maar meneer Baudet moet niet insinueren dat mevrouw Kaag daartoe behoorde, da's namelijk onzinnig, maar de reactie van vak K was fout. Mevrouw Bergkamp bewees wéér ongeschikt te zijn voor haar taak, want het Reglement van Orde geeft haar de handvatten daadkrachtig in te grijpen. De incompetentie viert hoogtij, dwars door alle partijen heen en da's uitermate treurig.
 • B. Korfage-Groeneveld

  2 weken geleden
  Het weglopen, dus iemand, Baudet in dit geval, de rug toekeren is volkomen terecht!