ANP
Volledig scherm
© ANP

Boswachter Natuurmonumenten: wolf zorgt voor aanzienlijk minder edelherten op de Veluwe

Door de komst van de wolf naar Nederland zijn er veel minder edelherten op de Zuidwest Veluwe en valt er in het gebied veel minder te jagen. Dat zei boswachter Frank Theunissen van Natuurmonumenten in het BNNVARA-programma Vroege Vogels op NPO Radio 1.

19 reacties

 • Y. Vos

  7 maanden geleden
  Laten ze enkele wolven naar de Oostvaardersplassen verhuizen. Daar moet ook elk jaar iets aan het aantal grazers gedaan worden. De wolf eet hoofdzakelijk hoefdieren, pikt de zwakke en gewonde dieren eruit en zo krijg je gezonde dieren en een gezondere balans. Dat gebeurde eerder al in Yellowstone, na terugkeer van de wolf.
 • Jules Vismale

  8 maanden geleden
  @Eddy Masselink, Nederland wordt al jarenlang gepest door bepaalde (menselijke) groeperingen die hier door onze linkse politici gastvrij zijn binnengehaald en nog sterker werden overbeschermd dan de wolf! De gevolgen hebben talloze mannen, vrouwen en kinderen hier door hen aan den lijve ondervonden maar dan meer door vandalisme, overvallen, mishandelingen, verkrachtingen enz.! De enorme schade die sommige figuren onder hen al begin 2021 hebben aangericht loopt zelfs al in de miljoenen!
 • Eddy Masselink

  8 maanden geleden
  En wederom wordt ons lang geplaagd door terreur uit het buitenland. En we nemen ze nog in bescherming ook...
 • Jules Vismale

  8 maanden geleden
  @wilma aalvanger, dan moet je eens zien wat voor een ellende bepaalde buitenlandse groeperingen, die in Nederland zijn toegelaten, hier aanrichten en wat zij allemaal kosten aan geld, voeding en inwoning! Daarbij willen al die jagers op de Veluwe in werkelijkheid gewoon zelf al die herten en zwijnen doden omdat ze de wolf alleen maar als een concurrent zien! Dit land is zelfs gewoon veel te klein geworden voor 21 miljoen mensen in de toekomst omdat het hier zo gewoon onleefbaar wordt!
 • wilma aalvanger

  8 maanden geleden
  Wat een ellende brengen die wolven en wat een kostenpost! Weg ermee!!
 1. Veluwe is dé hotspot, maar hoeveel wolven leven er nu echt in Nederland? (en hoeveel komen er nog bij?)
  PREMIUM
  video

  Veluwe is dé hotspot, maar hoeveel wolven leven er nu echt in Nederland? (en hoeveel komen er nog bij?)

  In Salland is vorige week een wolf gezien. Uit de Kop van Overijssel komen meldingen van doodgebeten schapen. Ondertussen komen er op de Veluwe steeds meer wolven bij. Het beest rukt op. Hoeveel zijn er eigenlijk van in Nederland? En hoeveel komen er nog bij? Ecoloog Hugh Jansman spreekt van een unieke situatie: ,,Nooit eerder vestigde de wolf zich in een land met zo’n hoge mens- en veedichtheid.’’