Koeien in een weiland
Volledig scherm
Koeien in een weiland © ANP / ANP

Bouw wil snel begin van uitkoop boeren: ‘Kom op met die woest aantrekkelijke regeling’

Bouwend Nederland vindt dat het kabinet in het stikstokdossier ‘onnodig krampachtig reageert’ op de monsterzege van de BBB bij de Provinciale Staten-verkiezingen. ,,Niets staat het kabinet in de weg om te doen waar al lang en breed draagvlak voor is. Ook de BBB is niet tegen de vrijwillige uitkoop van piekbelasters. Dus kabinet, kom zo snel mogelijk met een woest aantrekkelijke regeling en ga uitkopen”, zegt een woordvoerder.

15 reacties

 • wilma aalvanger

  2 maanden geleden
  Weer die dubbele agenda. Zgn. worden boeren voor de natuur. Laten we eerlijk zijn: straks wordt de hele Veluwse Vallei volgebouwd, wordt vliegveld Lelystad geopend en worden wegen gebouwd, alles ten koste van de boeren. Kotsmisselijk word je hiervan.
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  Dit is wat je noemt een overduidelijke lijkenpikkersmentaliteit van deze beroepsorganisatie Bouwend Nederland. Zodra men voor de eigen groepsleden een voordeeltje ziet opdoemen is men bereid de ándere beroepsgroep, de boeren, die overigens méér voor de natuur en het milieu gedaan hebben dan Bouwend Nederland, in de shit te trappen. Dan ben je héél diep gezonken, dan heb je de mentaliteit van een rioolrat. Al met al wéér een superrechts trekje, geëntameerd door de VVD en haar leider Rutte.
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Men kan liever aandringen op een noodwet om weer bouwprojecten mogelijk te maken. Want die uitkoop van boeren gaat echt niet lukken. En onteigenen is juridisch zeer moeilijk, en gaat in de praktijk dus ook niet gebeuren. Kortom, het hele stikstofbeleid van deze regering is faliekant mislukt!
 • José Groenheijden

  2 maanden geleden
  Laat ik nou altijd gedacht hebben, dat de boeren moesten verdwijnen voor het behoud van de natuur. Praten de bouwers nu hun mond voorbij...???
 • Marianne van der Heide-schelhaas

  2 maanden geleden
  Wst een onzin! Boeren de schuld terwijl er miljoen auto s bij zijn gekomen sinds 2019! Met meer mensen en vliegtuigen vol kerosine Ook de luchtvervuiling uit andere landen daslt hier neer. Of denken vele Nederlanders dat boven ons landje een koepel zit?? Denk na!@ kijk naar India en China
 1. Groningen roept Kamerleden in krantenadvertentie op: u bent aan zet

  Groningen roept Kamerleden in krantenad­ver­ten­tie op: u bent aan zet

  Groningen doet dinsdag, de dag dat het parlementaire enquêterapport over de aardgaswinning wordt besproken, een oproep aan de leden van de Tweede Kamer in paginagrote advertenties in diverse kranten zoals NRC en De Telegraaf. ,,Kamerleden, overtuig en dwing het kabinet om alle conclusies van het eindrapport te onderschrijven en over te nemen. U bent aan zet.’’
  Stadskanaal, Pieterburen, Groningen, Winschoten, Delfzijl
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.