Saskia Noort.
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Noort. © Shody Careman


Door coronageweld nauwelijks aandacht voor pandemie van seksueel geweld

ColumnSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster maakt zich sterk voor de ‘vergeten pandemie’. Een op de drie vrouwen wereldwijd ervaart fysiek of seksueel geweld.

3 reacties

 • Julius Bruins

  1 maand geleden
  Nou Jeroen, er zijn volgens mij weinig mannen die meer dan eens zelfmoord plegen 🤔
 • Jeroen Oosterlaar

  2 maanden geleden
  Mee eens Joost, het is schrijnend. Mannen en vrouwen zijn gelijk, maar alleen wanneer het de dames uitkomt. Ben door een dame betast op het herentoilet tijdens de daad bij de pispot, toen ik er wat van zei werd ik gay genoemd. Later op een feestje verteld en de aanwezige dames begonnen te lachen en vroegen waarom ik niet ben ingegaan op haar avances. De dubbele standaard is verbijsterend. Niet voor niks dat mannen vaker depressief zijn, vaker zelfmoord plegen en überhaupt minder lang leven.
 • Joost Van Zutphen

  2 maanden geleden
  In Nederland zijn minder vrouwen dan mannen slachtoffer van geweld (CBS). Wereldwijd wordt het geweld tegen mannen helaas niet zo nauwkeurig bijgehouden, maar bij oorlogsgeweld (waar vrouwen verkracht worden) worden de mannen gewoonlijk vermoord. Het is nogal discriminerend en seksistisch dat mevr. Noort alleen maar aandacht heeft voor geweld tegen vrouwen. Weer tellen mannen, zoals zo vaak in onze samenleving, weer niet mee.