Vrouw Justitia
Volledig scherm
Vrouw Justitia © Thinkstock


OM: 3 jaar cel voor Roemeen na Wallen-gevecht waarbij Voorthuizenaar omkwam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar cel geëist tegen de 22-jarige Mirci M. voor de fatale vechtpartij op de Amsterdamse Wallen, waarbij Robert Gerritsen uit Voorthuizen om het leven kwam. De Roemeen is volgens de officier van justitie schuldig aan openlijke geweldpleging met de dood tot gevolg.

Tegen een andere Roemeen eiste het OM zes maanden cel. Vier mannen die samen met het 32-jarige slachtoffer op de bewuste dag een vrijgezellenfeestje vierden in Amsterdam, moeten als het aan het OM ligt een voorwaardelijke gevangenisstraf krijgen van een half jaar en een werkstraf van 240 uur.

De vechtpartij had plaats op 3 september 2016 op de Amsterdamse Wallen. Op een brug bij de Oudezijds Achterburgwal ontstond de knokpartij. Gerritsen stierf een dag later aan hersenletsel, dat was veroorzaakt door geweld.

  1. LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.