Voorzitters van de politievakbonden Gerrit van de Kamp (ACP) en Jan Struijs (NPB) op het ministerie van Justitie en Veiligheid.
Volledig scherm
Voorzitters van de politievakbonden Gerrit van de Kamp (ACP) en Jan Struijs (NPB) op het ministerie van Justitie en Veiligheid. © ANP


Politiebonden ‘gematigd hoopvol’ na cao-overleg met minister

De politiebonden zijn ‘gematigd hoopvol’ over een goede uitkomst van het cao-overleg met minister Grapperhaus. De komende weken worden ‘cruciaal’, zeggen ACP-voorzitter Gerrit van der Kamp en NPB-voorzitter Jan Struijs, die morgen weer bij de minister aanschuiven.

0 reacties

 1. Rechter: Familie na 21 jaar uit vakantiehuisje zetten is ‘keihard’
  PREMIUM
  1

  Rechter: Familie na 21 jaar uit vakantie­huis­je zetten is ‘keihard’

  De familie Van de Wouw leeft al meer dan twee decennia in een chalet op vakantiepark De Heische Tip in Zeeland. Illegaal, want permanente bewoning van het vakantiepark was al die jaren expliciet verboden. Bestuursrechter M. Verhoeven zette desondanks een dikke streep door een dwangsom van de gemeente Landerd. De rechter noemde het gemeentebeleid ‘keihard’. Handhaven van de regels vond hij in dit geval ‘onevenredig’.
 2. Del­tavariant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepelingen niet in gevaar
  VIDEO
  1

  Del­tavariant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepe­lin­gen niet in gevaar

  De zogeheten deltavariant van het coronavirus is ook in Nederland aan een opmars bezig. Het RIVM verwacht dat de variant - die als eerste opdook in India - in de loop van deze zomer de meest voorkomende coronavariant in ons land zal zijn. Maar het is niet de verwachting dat het oprukken van de variant op korte termijn zal leiden tot hogere ziekenhuisopnames. Ook zijn de versoepelingen in juni en juli niet in gevaar, stelt het RIVM. ,,Vaccins bieden bescherming: ook tegen de deltavariant.’’
 3. Nederlander (18) dood gevonden in België, kwam eerder in opspraak door berucht Snapchatfilmpje
  mogelijke afrekening

  Nederlan­der (18) dood gevonden in België, kwam eerder in opspraak door berucht Snapchat­film­pje

  Op een oever van de Schelde in België is zaterdag het lichaam van een Nederlander gevonden. Het gaat om de 18-jarige Rodinho Breinburg uit Amsterdam. Hij is mogelijk slachtoffer van een afrekening in het criminele milieu, bevestigen bronnen. Breinburg kwam eerder landelijk in opspraak toen hij een filmpje op Snapchat plaatste waarop hij lachend een oudere man vanaf een scooter van zijn fiets trapt.