Brabantse (19) overlijdt aan zware verwondingen na ongeluk door rukwind

De 19-jarige vrouw uit Neerkant die zondagochtend bij een ongeluk op de Meijelseweg in het Noord-Brabantse Heusden zwaargewond raakte is overleden. Dat heeft de politie zondagavond bevestigd. 

Het ongeluk gebeurde rond 09.15 uur, vermoedelijk door een rukwind. De bestuurster botste met de zijkant van haar auto tegen een boom aan. Buurtbewoners hoorden en zagen dat gebeuren en schakelden direct de hulpdiensten in. Er kwam onder meer een traumahelikopter ter plaatse.

Het slachtoffer werd ter plekke gereanimeerd en is daarna met spoed naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Daar is ze zondagavond overleden aan haar verwondingen. 

De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Mogelijk verloor de automobiliste de macht over het stuur door een harde windvlaag.

De bestuurster was de enige inzittende in de auto.

Vrouw zwaargewond bij ongeval op de Meijelseweg.
Volledig scherm
Vrouw zwaargewond bij ongeval op de Meijelseweg. © Fotopersburo Bert Jansen/Pim Verkoelen
Vrouw zwaargewond bij ongeval op de Meijelseweg.
Volledig scherm
Vrouw zwaargewond bij ongeval op de Meijelseweg. © Fotopersburo Bert Jansen/Pim Verkoelen
  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive care-afdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.