Volledig scherm
PREMIUM
De botsing was frontaal. © Alexander Vingerhoeds/Obscura Foto

Bulgaarse verdachte spoorloos na
aanrijding waarbij baby zwaar gehandicapt raakte

De Bulgaarse man die in 2015 straalbezopen tegen de auto van een stel uit Oosterhout reed, waarbij hun twintig dagen oude baby zeer ernstig hersentrauma opliep, is spoorloos verdwenen. De verdachte verschijnt niet voor de rechtbank en stuurt geen advocaat. Het jochie is inmiddels vier jaar oud, maar zwaar gehandicapt en hij heeft net weer een zeven uur durende operatie ondergaan. 

De kans dat de 41-jarige man zijn straf gaat uitzitten lijkt klein, nu hij met de noorderzon is vertrokken. En per abuis heeft hij zijn rijbewijs nog. De rechtbank doet de zitting daarom bij verstek.

Op zondag 1 november 2015 knalt de verdachte, nota bene vrachtwagenchauffeur van beroep, in zijn privé-Mercedes tegen de auto van de vader, moeder en hun pasgeboren zoontje Mart. Hij heeft een bocht in de Oudlandsedijk in Halderberge met te hoge snelheid genomen en is op de linker weghelft beland. De bestuurder van de tegemoetkomende auto, met hierin ook het twintig dagen oude jongetje in de Maxi-Cosi, kan hem niet ontwijken.