Volledig scherm
PREMIUM
Op het stadhuis in Nieuwegein stierf deze maand een inwoners tijdens een ‘verzoeningsgesprek’. © Angeliek de Jonge

Burenruzie werd Joop (71) fataal: ‘Lieve pa, je bent letterlijk dood getreiterd’

Joop Kuipers (71) stierf voor de ogen van zijn vrouw en zoon in de kamer van een wethouder. Die probeerde in een ultieme verzoeningspoging een jarenlange slepende burenruzie te beëindigen.

Het is woensdagmiddag 4 september, even na 16.30 uur. In het stadhuis aan het Stadsplein in Nieuwegein klinkt een doffe klap als de hand van wethouder Hans Adriani vol een tafelblad raakt. ,,Nu ben ik aan het woord”, zegt hij luid. Om de woordenstroom tijdens het ‘verzoeningsgesprek’ te stoppen, grijpt hij in. Het geluid verstomt. Alle aanwezigen zijn onder de indruk tijdens hun tweede gesprek op deze plek.

  1. Boerenprotesten: Drenthe, Overijssel en Gelderland trekken stikstofregels ook in, sfeer Groningen grimmig
    Update

    Boerenpro­tes­ten: Drenthe, Overijssel en Gelderland trekken stikstofre­gels ook in, sfeer Groningen grimmig

    Op verschillende plaatsen in Nederland protesteren boze boeren bij provinciehuizen tegen de stikstofmaatregelen. In de centra van Groningen, Arnhem, Zwolle, Utrecht, Den Haag en Lelystad staat het vol met tractoren. Die zorgen voor veel vertraging op de provinciale wegen, vooral in het noorden van het land. De provincies Drenthe, Gelderland en Overijssel hebben al aangekondigd de stikstofregels in te trekken.