Volledig scherm
PREMIUM
Op het stadhuis in Nieuwegein stierf deze maand een inwoners tijdens een ‘verzoeningsgesprek’. © Angeliek de Jonge

Burenruzie werd Joop (71) fataal: ‘Lieve pa, je bent letterlijk dood getreiterd’

Joop Kuipers (71) stierf voor de ogen van zijn vrouw en zoon in de kamer van een wethouder. Die probeerde in een ultieme verzoeningspoging een jarenlange slepende burenruzie te beëindigen.

Het is woensdagmiddag 4 september, even na 16.30 uur. In het stadhuis aan het Stadsplein in Nieuwegein klinkt een doffe klap als de hand van wethouder Hans Adriani vol een tafelblad raakt. ,,Nu ben ik aan het woord”, zegt hij luid. Om de woordenstroom tijdens het ‘verzoeningsgesprek’ te stoppen, grijpt hij in. Het geluid verstomt. Alle aanwezigen zijn onder de indruk tijdens hun tweede gesprek op deze plek.

 1. Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

  Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

  Boze Zeeuwen gaan morgen op weg naar Den Haag om hun onvrede te uiten over staatssecretaris Barbara Visser en haar besluit om de verhuizing van de marinierskazerne in Vlissingen af te blazen. Verslaggever Ernst Jan Rozendaal is bij ons te gast om daarover te praten. Ook acteurs René van Kooten en Charly Luske schuiven aan om te vertellen over hun nieuwe voorstelling Jesus Christ Superstar in Concert. De Ochtend Show to go wordt morgen gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.
 2. ‘Afperser bombrief lijkt zorgvuldig en doet er alles aan om anoniem te blijven’
  PREMIUM

  ‘Afperser bombrief lijkt zorgvuldig en doet er alles aan om anoniem te blijven’

  Een papieren zakje met een aanzicht van Delft, een 9 volt-batterij en een opmerkelijke handtekening. Het zijn drie sporen die de afperser achterliet in tien bombrieven. De politie hoopt dat iemand aanslaat op deze opvallende combinatie en hen zo dichter bij de dader brengt. Maar waarom gebruikte de dader juist dit? Deze afperser lijkt zorgvuldig en doet er alles aan om anoniem te blijven, zeggen experts.