Volledig scherm
Graafwerkzaamheden van de politie in 2018 op een perceel in het Drentse Koekange, in het onderzoek naar de in 1992 verdwenen Willeke Dost (15). © ANP

Burgemeester wil rust in Koekange in zaak-Willeke Dost

Burgemeester Roger de Groot van de gemeente De Wolden heeft vrijdagmiddag een gesprek gehad met twee mannen die zelf aan het speuren zijn naar de verdwenen Willeke Dost. De Groot heeft daarin gezegd dat hij rust wil in het Drentse dorp Koekange, dat onder zijn gemeente valt. 

Willeke Dost woonde daar op een boerderij tot ze in 1992 spoorloos verdween. Bezorgde burgers hebben eerder al 's nachts gegraven op het weiland bij die boerderij in de hoop het lichaam van het meisje te vinden. De politie heeft vervolgens ook daar gezocht, maar niets gevonden. 

Twee initiatiefnemers van die zoekactie hadden het gesprek met de burgemeester aangevraagd. De gemeente heeft uitgelegd wat er allemaal achter de schermen gebeurt om deze vermissingszaak te kunnen oplossen en daarbij doet iedereen ,,alles wat in hun macht ligt", stelt de gemeente op haar website.

Om het coldcaseteam zijn werk te kunnen laten doen, is het erg belangrijk dat er geen acties worden ondernomen die het onderzoek in de weg staan. ,,We hopen immers allemaal dat er duidelijkheid komt rond de vermissing van Willeke."

Volledig scherm
Willeke Dost. © Politie
  1. LIVE | GGD’s overspoeld met telefoontjes, honderd hotelgasten Tenerife mogen misschien naar huis

    LIVE | GGD’s overspoeld met telefoon­tjes, honderd hotelgas­ten Tenerife mogen misschien naar huis

    Een Duitser bij wie gisteren het Covid-19-virus werd vastgesteld en waarvan bleek dat hij in Limburg is geweest, was toen nog niet besmettelijk aldus het RIVM. In Duitsland wordt naarstig gezocht naar mensen die met hem en zijn vrouw in contact kwamen. Een militair van de Luftwaffe raakte mogelijk besmet. 23 Nederlanders die in quarantaine zitten in een hotel op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife blijken niet besmet, maar zitten wel 14 dagen in quarantaine. We houden je op de hoogte in ons liveblog. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen lees je hier terug.
  2. Coronavirus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

    Coronavi­rus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

    Het nieuwe coronavirus grijpt snel om zich heen. In China zijn tot nu toe meer dan tweeduizend dodelijke slachtoffers gevallen, en ook in Europa heeft het Wuhan-virus al enkele levens geëist. Virologen verwachten dat het virus ook Nederland zal bereiken. Waar heb je precies last van als je geïnfecteerd bent met het coronavirus? Hoe weet je het verschil tussen griep en corona? En wat moet je doen als je vermoedt dat je besmet bent geraakt?