Het A-team uit Kootwijkerbroek met de heli.
Volledig scherm
Het A-team uit Kootwijkerbroek met de heli. © RV

Burgerwacht gebruikte buitensporig geweld

De burgerwacht van Kootwijkerbroek, die zelfs de beschikking heeft over helikopters en speurhonden, heeft verschillende keren buitensporig geweld gebruikt om criminelen te stoppen. De politie heeft de groep twee keer op de vingers getikt: één keer vanwege het klemrijden van een auto en één keer voor het te laat melden van een incident. De burgerwacht in het kleine Veluwse dorp heeft vijftig leden die meteen uitrukken als er onraad in het dorp is.

 1. 1100 besmettingen: zo werd de start van de Summer of Love de grootste coronahaard van Nederland
  PREMIUM
  RECONSTRUCTIE

  1100 besmettin­gen: zo werd de start van de Summer of Love de grootste corona­haard van Nederland

  Het had de aftrap van de Summer of Love moeten worden, het festival Verknipt op 3 juli 2021. Iedereen keek ernaar uit: drinken en dansen met duizenden mensen. Maar het liep faliekant mis. Door een dubieus testbeleid en opstoppingen bij de uitgang werd het festival de grootste coronabrandhaard van Nederland, ruim duizend mensen raakten besmet. Hoe ondanks minutieuze voorbereiding de coronabom toch ontplofte.
 2. OM start onderzoek naar Willem Engel na ‘een van de grootste aangiftes ooit’ door Norbert Dikkeboom uit Harderwijk
  massa-aangifte uitgebreid
  21

  OM start onderzoek naar Willem Engel na ‘een van de grootste aangiftes ooit’ door Norbert Dikkeboom uit Harderwijk

  Het Openbaar Ministerie in Rotterdam start een ‘oriënterend onderzoek’ naar de handelingen van Viruswaarheid-voorman Willem Engel. Dat is besloten op basis van de massa-aangifte die in december tegen hem werd ingediend. ,,De aangifte geeft voldoende aanleiding voor het starten van een oriënterend onderzoek”, zegt woordvoerder Olav Brink tegen deze site. Het onderzoek staat compleet los van de aangifte die D66-leider Sigrid Kaag onlangs tegen hem deed. Daarover volgt nog een besluit.