Het getroffen gezin zit nog in de kraamtijd van een tweede kind.
Volledig scherm
PREMIUM
Het getroffen gezin zit nog in de kraamtijd van een tweede kind. © Peter van Erp/BD

Buurman redt jong gezin uit brandend huis Oss: ‘Dit was een poging tot doodslag’

,,Ik ben als een gek naar buiten gerend en heb op de ramen staan bonzen. We kregen ze niet wakker. Samen met een andere buurman heb ik daarna een deur ingebeukt. Volgens mij heb ik daarbij nog een rib gekneusd.” Door kordaat ingrijpen van de buren heeft een jong gezin in de Osse Staringstraat een nachtelijke brand overleefd. 

De adrenaline giert bijna acht uur na de brand bij zijn buren nog door de aderen van Theara Chann.  ,,Ik zat op de bank toen ik een knal hoorde. Het was tegen enen. Toen ik naar buiten keek zag ik een oranje gloed. Ik dacht in eerste instantie dat mijn eigen bus in brand stond.”
Chann greep direct de twee brandblussers mee die hij van schoonvader had gekregen. ,,Dit is niet de eerste autobrand in onze straat.” 

  1. Rosanne behandelt doodzieke coronapatiënten: ‘Ze liggen geïsoleerd van de wereld’
    video

    Rosanne behandelt doodzieke coronapa­tiën­ten: ‘Ze liggen geïsoleerd van de wereld’

    Ze is gewend om met doodzieke patiënten om te gaan, slecht-nieuwsgesprekken te voeren met familie als een naaste komt te overlijden. Maar in tijden van corona is alles anders. Ook voor een ervaren arts als Rosanne Kranenburg, die in het Adrz in Goes werkt. ,,Als ik bij een patiënt langs ga, blijf ik wat langer hangen. Ik wil dan een praatje maken om te weten wie de persoon is die in dat bed ligt.”