CBR en artsen in de clinch over medische keuringen van 75-plussers en zieken

met videoHet CBR eist dat alle 75-plussers en zieken die hun rijbewijs willen verlengen vanaf juli weer in persoon een arts bezoeken. Medische keuringsbedrijven en artsen slaan alarm en vrezen voor oplopende wachttijden.

5 reacties

 • Bert de Swart

  1 week geleden
  Tja, het verdienmodel. Krijg steeds meer het gevoel, dat hier goed aan wordt verdiend. Dat dit het onderliggende motief is. Op deze leeftijd ben vandaag en morgen nog gezond, maar dat kan zo over zijn.
 • S Kwijper

  1 week geleden
  Toen ik laatst mijn vader van 75 zag rijden was ik erg geschrokken. Hij reed zeer langzaam en onzeker. Kortom, gevaarlijk. Er is heel veel veranderd afgelopen jaren in het verkeer en het is zeker drukker geworden. Ik heb de stoute (nou ja … stout) schoenen aangetrokken en samen met mijn broer een aantal rijlessen aan hem cadeau gedaan. Hij stribbelde eerst tegen, maar hij is nu ontzettend blij. Hij rijdt weer als vanouds. Ik raad het iedereen aan.
 • Elly Verrips

  1 week geleden
  Ik ben ook voor een "herexamen" zowel voor theorie als praktijk. In Zwolle kun je vanaf 65 jaar volledig vrijwillig herexamen doen bij een rijschool zonder enige gevolgen voor jouw rijbewijs. Ik heb dit op mijn 65e en 70e gedaan omdat ik het zeer nuttig vindt. Altijd zijn er weer nieuwe borden of verkeersregels. Beide keren weer geslaagd. De rijschool mag wel adviseren weer eens een paar rijlessen te nemen. Ik zou zeggen volg die cursus. Je wordt er nooit dommer van.
 • Rinus Vruggink

  1 week geleden
  Bij het CBR zijn ze meer van " waarom makkelijk als het ook moeilijk kan". Ga toch eens met de tijd mee!
 • Verniers

  1 week geleden
  Eens temeer blijk hoe dictatoriaal deze monopolist haar beslissingen neemt. Zonder geldige reden. Het nut wordt zelfs duidelijk beargumenteerd tegengsproken. Maar nee, het CBR doet gewoon wat het wil. Er is slechts een enkel motief te verzinnen: het verdienmodel. Daar draait bij het CBR alles om met haar torenhoge prijzen.....