Alexander Pechtold, sinds vorig jaar november algemeen directeur bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander Pechtold, sinds vorig jaar november algemeen directeur bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen © Guus Schoonewille

CBR wil rijscholen aanpakken: ‘Slagingspercentage is véél te laag’

De bijna 9000 rijscholen in Nederland moeten aan veel strengere eisen gaan voldoen. Dat zegt CBR-baas Alexander Pechtold, die het slagingspercentage van 48 procent veel te laag noemt. De voormalig D66-leider is druk bezig orde op zaken te stellen bij het door vertragingen geplaagde exameninstituut.

 1. Politie vreest ‘nog dagen of weken’ van onrust na rellen rond avondklok

  Politie vreest ‘nog dagen of weken’ van onrust na rellen rond avondklok

  Op meerdere plaatsen in Nederland zijn demonstranten tegen de avondklok - na oproepen via sociale media - gisteravond de straat opgegaan. Dat liep overal uit op ongeregeldheden. Zo hebben relschoppers geprobeerd om de ruiten van de Spoedeisende Hulp van ziekenhuis MST in Enschede in te gooien. Ook zou het ziekenhuis zijn bekogeld met vuurwerk. Verschillende burgemeesters hebben noodverordeningen afgegeven en extra beveiliging opgeroepen. Vandaag bespreken de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio de handhaving van de avondklok in het Veiligheidsberaad. Demissionair premier Rutte sprak zijn afschuw uit over de rellen.
 1. de Stentor Nieuws Update: Demonstratie aangekondigd in Deventer
  Play

  de Stentor Nieuws Update: Demonstra­tie aangekon­digd in Deventer

  25 januari
 2. Hoofdcommissaris reageert op extreem geweld tegen politie
  Play

  Hoofdcom­mis­sa­ris reageert op extreem geweld tegen politie