Chantal en Latifah voor het huis waar ze woonden nadat zij dakloos waren geraakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Chantal en Latifah voor het huis waar ze woonden nadat zij dakloos waren geraakt. © Sandra Zeilstra

Chantal (21) las via appje van haar moeder dat ze het huis uit moest, toen was ze in één klap dakloos

Als tiener alles verliezen, dakloos raken en op straat moeten slapen. Dat overkwam Chantal (21) en Latifah (21). ,,Het leven op straat maakt je koud en hard, maar het kan iedereen overkomen.’’ Nu denken de twee jonge vrouwen mee over hoe dakloosheid beter kan worden aangepakt.

2 reacties

  • M van de Giessen

    2 maanden geleden
    Men komt steevast met ‘de oplossing’ en gespeelde ‘empathie’ wanneer het kalf verdronken is. Een meerderheid koestert enkel vooroordelen (naar ego en gebrek levenservaring) wanneer naar omstandigheden eenmaal afhankelijk gemaakt, kan men hun machtsmisbruik, om eigen vooroordeel bevestigd te willen zien, niet laten. Er werken een hoop narcisten in de zorg/bij gemeenten (mensen naar beneden halen om zichzelf groot te voelen) Problemen worden bewust gecreëerd en geexploiteerd, alles draait om geld!
  • Henk Renzebrink

    2 maanden geleden
    Er zit altijd een verhaal achter dakloos raken. En dat verhaal kun je nooit eenzijdig bekijken als je maar één kant van het verhaal hoort. Of het iedereen kan overkomen durf ik ook niet te zeggen. Dat hangt af van de omgeving en de mensen waarmee je opgroeit en leeft maar ook een groot deel aan je zelf en hoe je in het leven staat en wat je met het leven en je medemensen wil doen.