Toon Vromans (l), Roel van der Heijden en Denise Braat zijn allemaal op een of andere manier de dupe van de chaos rondom het snippergroen in Roosendaal. Zo moet Braat het eerder nog toegestane extra terras achter de plantjes - inclusief schuur en tuinhuisje - alsnog afbreken.
Volledig scherm
PREMIUM
Toon Vromans (l), Roel van der Heijden en Denise Braat zijn allemaal op een of andere manier de dupe van de chaos rondom het snippergroen in Roosendaal. Zo moet Braat het eerder nog toegestane extra terras achter de plantjes - inclusief schuur en tuinhuisje - alsnog afbreken. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Chaos rond snippergroen, tuin moet worden afgebroken: ‘Alsof ik een auto heb gekocht, waar ik niet in mag rijden’

Ze zijn boos, verdrietig en voelen zich door de gemeente weggezet als een stelletje ongehoorzame inwoners. Denise Braat, Toon Vromans en Roel van der Heijden zijn drie slachtoffers van de chaos rondom het zogeheten snippergroen: ,,Ik heb er slapeloze nachten van.” 

5 reacties

 • D den Otter

  1 maand geleden
  Volgens gemeenteraadsverslag 14 juli 2016 [verkort]: Alle groenstroken verkocht kunnen worden mits: a. de verkoop van deze groenstroken niet in strijd is met de hoofdgroenstructuur b. er na verkoop voldoende groenstrook overblijft c. de groenstroken waarin bomen staan die op de bomenkaart zijn vermeld, dan wel tot de categorie hoofdstructuurbomen of sfeerbomen vallen, in voldoende mate tot het eigendom van de gemeente blijven behoren. In beginsel wordt hier een afstand aangehouden van 2,5 m.
 • Herman Rottink

  1 maand geleden
  Enerzijds irritant, kan ik me voorstellen, vooral als dit niet goed gecommuniceerd is. Anderzijds roept iedereen tegenwoordig dat er meer voor het milieu en de natuur gedaan moet worden. Begin dan in je eigen tuin zou ik zeggen en gooi niet alles vol met bestrating.
 • M.M. Bonder

  1 maand geleden
  @Hofstädt: Veel gemeenten doen voorkomen bij het aanbieden van snippergroen, dat je dat bij je tuinen huis kan trekken. Zonder dat daar bijstaat dat dan groen moet blijven. Nogal logisch dat mensen dan geïrriteerd raken als zij investeren in uitbreiding van de tuin als dat ineens niet niet blijkt te mogen.
 • l Stindt

  1 maand geleden
  Als het groen moest blijven was er niet zo veel verkocht en had de gemeente het onderhoud alsnog!
 • S.A. Hoffstädt

  1 maand geleden
  Natuurlijk moet groen groen blijven. Hoe haal je het in je hoofd om daar te gaan bouwen of bestraten!