Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Coach uit Culemborg hoort 1 jaar cel tegen zich eisen om filmen dammers met camera in badkamer

Tegen een 63-jarige damcoach uit Culemborg is maandag een celstraf van 12 maanden geëist, waarvan 9 maanden voorwaardelijk. De man wordt verdacht van het vervaardigen en bezitten van kinderporno én filmen met een verborgen camera.

Het Openbaar Ministerie en de politie begonnen ongeveer een jaar geleden een strafrechtelijk onderzoek naar de damcoach. Aanleiding was de vondst van een verborgen camera in zijn badkamer door een meerderjarige dammer uit Wit-Rusland. Hij verbleef bij S. thuis.

De Culemborger zei de camera te gebruiken om zijn gezondheid te monitoren na een zware jichtaanval. Het opnameapparaat was verstopt, omdat hij er anders te veel op zou letten, legde hij uit. Hij zou de camera zijn vergeten weg te halen toen hij bezoek kreeg en ontkende stellig beelden te maken van dammers in zijn badkamer.

S. wordt er nu van verdacht zowel de Wit-Russische dammer als een 15-jarige speler uit Suriname op beeld te hebben vastgelegd met een verstopte camera. Zijn advocaat pleitte voor vrijspraak.

  1. LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeghuizen

    LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeg­hui­zen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.