Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel

Code geel voor lokale gladheid en zeer dichte mist, vertraging Eindhoven Airport

UPDATEIn het zuidoosten van het land was het vanochtend erg mistig. Dat leverde op Eindhoven Airport enige vertraging op. In het hele land werd door het KNMI code geel afgegeven voor lokale gladheid.

Rond 10.30 uur zijn vanochtend de eerste van dertien vertraagde vluchten op Eindhoven Airport vertrokken. Het vliegverkeer op de luchthaven had te maken met een hardnekkige mist, waardoor urenlange vertragingen ontstonden.

Een van de aankomende vluchten moest wegens de mist worden omgeleid naar het Duitse Niederrhein (Weeze). Dat betekende dat ook de passagiers voor de vertrekkende vlucht per bus naar die luchthaven moesten worden vervoerd.

Inmiddels zijn de vliegtuigen naar Tel Aviv, Faro, Lissabon, Innsbruck en Hurghada opgestegen. De verwachting is dat ook het overige luchtverkeer in de komende uren op gang komt en aankomende vluchten met vertraging kunnen landen.

Bewolking

Landinwaarts was het vanochtend lokaal glad door bevriezing van natte weggedeelten, waarschuwde Weerplaza. De gladheid verdween gedurende de ochtend. De dichte mist houdt waarschijnlijk de hele ochtend aan en verdwijnt in de loop van de dag. Vanuit het noorden neemt de bewolking toe.

Het blijft wel droog bij maxima rond 6 graden. Ook in de dagen daarna blijft het rustig en droog weer. Aan de temperatuur verandert weinig. Daardoor kan het de komende week ‘s nachts en in de ochtend vaker glad en mistig worden. De komende twee weken wordt het op een paar nachten na niet heel koud, voorspelt Weerplaza.