Ernst Louwes (rechts) verlaat samen met zijn echtgenote het gebouw van de Hoge Raad in Den Haag.
Volledig scherm
Ernst Louwes (rechts) verlaat samen met zijn echtgenote het gebouw van de Hoge Raad in Den Haag. © ANP

‘Coldcaseteam politie Amsterdam: bewijs in Deventer moordzaak rammelt’

De recherche leed in de geruchtmakende Deventer moordzaak aan tunnelvisie. Zo zouden zij een ontlastend document hebben achtergehouden, niet goed omgegaan zijn met dna-bewijs, processen-verbaal gemanipuleerd hebben en noodzakelijke daderonderzoeken niet hebben uitgevoerd.

21 reacties

 • Roy Wesselink

  1 maand geleden
  EJ Elings, dat is figuurlijk, een rechercheur moet inleven in het crimineel brein van bepaalde verdachten om achter hun werkgebied te komen Anders lopen ze er alleen achteraan ………
 • Roy Wesselink

  1 maand geleden
  Iedereen weet dat Peter R. de Vries onafhankelijk van politie onderzoek deed en dat werkte zelfs op de zenuwen van de politie toen, later vulden de partijen elkaar meer aan. In die tijd werkte de politie niet heel professioneel dus valt er vast een vormfout of iets te vinden om ze onderuit te halen, maar wat als meneer wel de dader is, zoals Peter ook bij hem uitkwam? Emotionele uitbarstingen zien rechters wel vaak, deze haalde alleen het journaal
 • Erik Biesemaat

  1 maand geleden
  Jan Weé, merkwaardige redenering houdt u er op na. Bewijsvoering in een moordzaak laat zich niet in een percentage vangen. Vast staat nu wel dat het rechercheonderzoek voor geen meter deugde (er zijn nota bene rechercheurs wegens fraude veroordeeld) en dat er voor Louwes ontlastend materiaal is weggemoffeld. Zelfs al zou Louwes het gedaan hebben dan nóg had hij nooit op basis van dit dossier veroordeeld mogen worden.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  @aJanssen, PrdV kan het dossier nauwkeurig hebben bestudeerd, maar wist hij toen dat het een fopdossier was? Dit fopdossier was gemanipuleerd en onvolledig. Op basis van die gegevens heeft hij “met het inzicht van toen” verkeerde conclusies getrokken. Dat valt PrdV overigens niet aan te rekenen, maar de corrupte ambtenaren.
 • Jan Weé

  1 maand geleden
  Dat het dossier niet volledig is wil niet zeggen dat de dader onterecht veroordeeld is.... Het totale dossier is wellicht niet aan de rechters gegeven maar dan is de dader wellicht veroordeeld op 90% van het bewijs en volgens mij is dat ruim voldoende.
 1. Fotograaf massaal beticht van ophangen vlag met hakenkruis: ‘Ik ben geschokt van de vele bedreigingen’
  13

  Fotograaf massaal beticht van ophangen vlag met hakenkruis: ‘Ik ben geschokt van de vele bedreigin­gen’

  De eigenaar van een Gelders persbureau wordt overladen met doodsbedreigingen nadat hij op sociale media in verband werd gebracht met het ophangen van een vlag met een hakenkruis langs de A1 bij Stroe, bevestigt PersVeilig. Roland Heitink ontkent iedere betrokkenheid en zegt dat talloze mensen nu achter zijn adres proberen te komen. ,,Ik ben geschokt van de vele bedreigingen, doodsverwensingen aan mij en mijn familie.”