Een collectant met collectebus aan de deur.
Volledig scherm
PREMIUM
Een collectant met collectebus aan de deur. © ANP XTRA

Collecteweek afgeblazen door corona: goede doelen lopen miljoenen mis

Goede doelen als het Fonds Gehandicaptensport, ReumaNederland en de Hartstichting lopen miljoenen euro's mis nu hun landelijke collecteweek precies samenvalt met de beperkingen door het coronavirus. De Stichting Collecteweek kijkt nu of ze hun week later dit jaar kunnen inhalen.

De belangrijkste tijd van het jaar, zo valt deze week voor het Fonds Gehandicaptensport zonder overdrijving te noemen. Bijna 10.000 collectanten lopen stad en land af om ruim een half miljoen euro binnen te halen voor mensen met een beperking die willen sporten. Door alle beperkingen dreigt echter een enorm gat in de begroting, zegt directeur Nike Boor die van ,,onwerkelijke tijden” spreekt. Liefst 1,7 miljoen mensen dreigen daar de dupe van te worden. Het Fonds steunt hun sportverenigingen, maar ook individuele hulpvragen. ,,Voor deze kwetsbare groep is sporten en bewegen heel belangrijk om fit en gezond te blijven.”

  1. LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeghuizen

    LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeg­hui­zen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.