Micha Kat.
Volledig scherm
Micha Kat. © Privé foto

Complotdenker en verdachte van bedreiging Micha Kat blijft ook in Nederland in de cel

Complotdenker Micha Kat blijft ook in Nederland nog minimaal twee weken in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris in Den Haag vandaag besloten. Kat werd deze week uitgeleverd van Noord-Ierland - waar hij ook al maandenlang vast zat - naar Nederland.

 1. Ruim duizend patiënten per jaar krijgen 'onnodig' defibrillator: zorginstituut slaat alarm
  PREMIUM
  7

  Ruim duizend patiënten per jaar krijgen 'onnodig' defibrilla­tor: zorginsti­tuut slaat alarm

  Meer dan duizend hartpatiënten per jaar krijgen een interne defibrillator (ICD) terwijl het de vraag is of ze die nodig hebben. Het apparaat helpt niet altijd om overlijden te voorkomen, terwijl wel flinke complicaties kunnen optreden na het implanteren van een ICD. Dat stelt het Nederlands Zorginstituut na onderzoek. Ziekenhuizen zijn daarover niet open genoeg in hun voorlichting.
 2. OM-topman verdedigt preventieve arrestaties voor demonstratie A12

  OM-topman verdedigt preventie­ve arresta­ties voor demonstra­tie A12

  De hoogste baas van het Openbaar Ministerie (OM), Gerrit van der Burg, vindt dat ,,protesten steeds grimmiger worden” en verdedigt in een interview met NRC de preventieve aanhoudingen van klimaatactivisten, nu ruim een week geleden. Over de kritiek op de acht omstreden arrestaties zegt Van der Burg tegen de krant: ,,Die aanhoudingen zijn op verdenking van opruiing, een strafbaar feit, gebaseerd. En we hebben de meest laagdrempelige manier gebruikt om hen op te pakken.”