Volledig scherm
PREMIUM
Marco Borsato treedt op in de Kuip. © BSR Agency

Concertgangers Marco Borsato opgelicht: ‘Koop niet meer via Facebook’

Het is niet verstandig concerttickets te kopen via Facebook, de kans op oplichting is groot. Hiervoor waarschuwen diverse instanties. Talloze concertgangers, waaronder die van Marco Borsato, zijn de afgelopen weken voor soms honderden euro's het schip ingegaan door oplichters die zich voordeden voor iemand anders.

De oplichters ‘hacken’ iemands Facebookaccount en kiezen doelbewust hun slachtoffers uit. In de meeste gevallen gaat het om gebruikers die sociaal zeer actief zijn, veel foto's hebben en vaak informatie uitwisselen met vrienden en familie. De oplichters nemen na het inbreken op hun account tijdelijk hun identiteit aan en doen vervolgens ‘tickets’ in hun naam van de hand. Vaak zonder dat iemand het doorheeft. Wanneer de binnendringers het geld binnenkrijgen, blokkeren ze de koper en laten ze vervolgens niets meer van zich horen.

  1. LIVE | Rookbommen gegooid bij intocht Sint in Den Bosch: 'Schaam je kapot!’
    PREMIUM

    LIVE | Rookbommen gegooid bij intocht Sint in Den Bosch: 'Schaam je kapot!’

    Demonstranten voor en tegen zwarte piet lieten vandaag luidkeels van zich horen tijdens de intocht van Sinterklaas in Den Bosch en zorgden voor een grimmige sfeer. Pro-pietengroepen scandeerden ‘Schaam je kapot!’ naar het Kick Out Zwarte Piet-vak en er werden rookbommen gegooid. In de Brabantse hoofdstad zijn een paar honderd agenten op de been, onder wie leden van de Mobiele Eenheid. Er is één aanhouding verricht toen iemand een steen naar een politiebus gooide