Volledig scherm
Conductrice (63) bewusteloos geslagen op station Breda © Pix4Profs/René Schotanus

Conductrice (63) in Breda bewusteloos geslagen door zwartrijder: ‘Zeer laffe actie’

Een zwartrijder heeft een 63-jarige conductrice bewusteloos geslagen op station Breda omdat hij betrapt werd zonder kaartje. Dit gebeurde op 28 september, maar de verdachte is nog altijd spoorloos. ,,Dit is een zaak waar je heel boos van wordt”, zegt een politiewoordvoerder. 

De conductrice werkte in de internationale trein vanuit Brussel naar Amsterdam. Rond 18.00 controleerde ze die zaterdagavond een jongeman, die geen vervoersbewijs kon tonen. Een woordvoerder van de NS vertelt aan Bureau Brabant dat ze met hem een gesprek probeerde te voeren, maar hij stond op en werd verbaal agressief. 

Omdat de conductrice wist dat ze met een gesprek niet verder kwam, vertelde ze de jongen dat hij op Breda alsnog een kaartje mocht kopen. ,,Ze schatte in dat ze de situatie moest de-escaleren en ging bij hem weg”, aldus een woordvoerder van de NS.

‘Laag en laf’

Maar op het moment dat de trein in Breda stopt en de conductrice - ‘die het akkefietje alweer was vergeten’ - uitstapt om koffie te gaan halen, krijgt ze een harde klap met zijn vuist op haar hoofd. Daarna slaat hij op de vlucht. Een man probeert hem nog te tackelen, maar hij springt over zijn been.

Dat staat op beeld, zegt de politiewoordvoerder. ,,Iemand van achteren aanvallen is laag en laf.” De politie hoopt dat omstanders zich alsnog melden, in de hoop de verdachte te vinden. 

  1. Knallende ‘crematie’ van traditie
    PREMIUM

    Knallende ‘crematie’ van traditie

    Het verkeer op de Westduinweg kan aan het begin van de zondagmiddag niet meer voor- of achteruit. Mannen, jongens, en zelfs een kind, springen uit de auto, halen spandoeken te voorschijn. De capuchons van hun zwarte hoodie ver over hun hoofd getrokken. Sommigen van hen zijn nog extra beschermd tegen herkenning door een doek voor hun gezicht. Ze schreeuwen, trekken vast een blikje bier open. Her en der klinken harde vuurwerkknallen. Af en toe leegt iemand zijn blaas in een brandgang.