De Ploegstraat in Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ploegstraat in Breda. © BN DeStem

­Con­flict om 11 centimeter ontaardt in stroom van bittere verwijten: ‘Die zooi moet van mijn muur af’

Het gaat om zo’n 11 centimeter. Zo ver steekt de dakopbouw die de buurman van Sylvia van der Heijden heeft laten aanleggen over de erfgrens van haar huis in de Ploegstraat in Breda. Het overschrijden van de erfgrens op de gedeelde tussenmuur is de opmaat voor een reeks van ruzies, aangiftes, verwijten en procedures. En het einde lijkt nog niet in zicht.

16 reacties

 • wilma aalvanger

  2 maanden geleden
  Deze vrouw staat in haar recht. Buren mogen niet op haar terrein bouwen. Bijzonder zoals de gemeente heeft gereageerd. In gemeenten schijnt sprake te zijn van willekeur (of juist vriendjespolitiek?). Bij ons in de straat moesten mensen hun dakkapel verwijderen, omdat die 1,5 cm te hoog zat, maar op een handhavingsverzoek wordt niet gereageerd als de woningbouwvereniging containers op een totaal andere plek neerzet, dan waarvoor ze vergunning heeft.
 • Patricia Jhagranie Batenburg

  2 maanden geleden
  Waar een mens zich allemaal druk om kan maken...
 • J. Ruth

  2 maanden geleden
  Ja het is een foeilelijke opbouw, dat klopt al valt er over smaak niet te twisten. Maar als je IN je eigen huis zit, zie je het niet. Waar maakt een mens zich druk op? Zet je prioriteiten eens op een rij en ga niet zitten mokken als een dreinende peuter die zich overgeslagen voelt....
 • M Wolffgramm

  2 maanden geleden
  Wat een walgelijk gedrocht op dat dak. Doodzonde van die mooie rij huizen. Afbreken en weg ermee !
 • K Huisman

  2 maanden geleden
  Als er zoiets lelijks toegestaan wordt door de gemeente hebben zij ook niet zitten opletten. Zoiets zet je toch niet op dat soort woningen.
 1. Coolio dacht dat hij naar Haags Parkpop ging, maar bleek festivalletje in België: ‘Gebeurde iets magisch’
  1

  Coolio dacht dat hij naar Haags Parkpop ging, maar bleek festivalle­tje in België: ‘Gebeurde iets magisch’

  Rapper Coolio, die woensdag op 59-jarige leeftijd is overleden, trad vorige maand nog op bij een kleinschalig, gratis festival in België. De Amerikaan dacht dat hij voor 100.000 man zou optreden op Parkpop in Den Haag, maar hij bleek geboekt te zijn voor de gelijknamige Belgische versie van het festival, voor ‘slechts’ achtduizend man. ,,Hij had absoluut geen zin om op te treden, maar op het podium gebeurde iets magisch.”