Corine (69) worstelde twintig jaar met haar geheim: ‘Ik dacht, misschien gaat het vanzelf wel over’

Zeventien jaar oud is ze, als de Utrechtse Corine van Dun (69) een fragment op tv ziet van een Britse journalist die transgender is. Het slaat in als een bom. Voor het eerst weet ze: ik ben niet de enige. Toch loopt Corine dan nog ruim twintig jaar lang rond met wat ze ‘haar geheim’ noemt. ,,Ik dacht: misschien gaat het vanzelf wel over.’’

5 reacties

 • Henk Polko

  1 maand geleden
  Zeer veel respect voor u mevrouw Corine van Dun, hou mooi zou de wereld eruit zien wanneer er wat meer acceptatie zou zijn !!!!!!
 • H.A. Pot

  1 maand geleden
  @desirerovers Stakkers? Ik snap niet waar u het vandaan haalt. Gelukkig is de wetenschap zover dat mensen ondersteund kunnen worden bij hun worsteling in een lichaam waar zij zich niet thuis in voelen. Het zijn geen stakkers, maar persoonlijkheden die niet thuis voelen in hun verschijning.
 • desire rovers

  1 maand geleden
  Het zijn stakkers ja het lijkt me Verschrikkelijk om in een verkeerd Lichaam te zitten.
 • martijn huiskamp

  1 maand geleden
  zoveel jaar onbegrepen... dat zou niet moeten kunnen en mogen we zijn allemaal mensen en schepsels van God . niemand is meer of minder
 • H. Hudepohl

  1 maand geleden
  Men zegt wel eens 'it is a struggle fors live', nou voor transgenders is het dat inderdaad. Ongewild en ongevraagd in een jarenlange ongewenste en onbegrepen emotionele én fysieke strijd. Een strijd die lang niet door iedereen wordt begrepen en derhalve alleen door de sterksten wordt volbracht. Wens iedereen in deze zeer moeilijke strijd veel moed, doorzettingsvermogen,sterkte en kracht.