De Dappermarkt in Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dappermarkt in Amsterdam. © Marlies Wessels

Corona veroorzaakt scherpe tweedeling: ‘Mensen krijgen schurft aan ongevaccineerden’

Strengere coronamaatregelen voor ongevaccineerden? Wat doet dit met het land? De blik is steeds gericht op de Biblebelt, maar de meeste besmettingen zijn toch echt in de grote steden. In Amsterdam polsen we de stemming.

9 reacties

 • Jeroen Oosterlaar

  1 maand geleden
  "Mensen krijgen schurft aan ongevaccineerden". Mooie woordkeuze en tevens getuigenis dat de media degenen zijn die deze tweedeling aanjagen, maar naar onzelf kijken gaan we niet doen hè!? Trap er niet in mensen, heb uw naasten lief!
 • PMH Fijn

  1 maand geleden
  @E Goedhart. helemaal mee eens !
 • jos zoet

  1 maand geleden
  Deze tweespalt zat er aan te komen.. Logische oorzaak en dito gevolg...
 • P. Bloemheuvel

  1 maand geleden
  Paul Eijk heeft helemaal gelijk
 • A.G. de Jong

  1 maand geleden
  Tja, deze regering (met die Hugo de Jonge voorop) voert geen beleid maar bedrijft pure demagogie. Valse beeldvorming en overdrijving wordt daarbij niet geschuwd, want het is echt niet zo dat iedereen evenveel risico loopt bij een Corona-besmetting! En de gevolgen zijn inmiddels duidelijk zichtbaar, een tweedeling in de samenleving die steeds verder escaleert. Wat verwacht je dan anders dan dat dit uiteindelijk helemaal uit de klauwen zal lopen? Het wachten is zo op de eerste slachtoffers!
 1. Megaclaim in de maak: stichting eist miljarden van ministerie om datalek GGD

  Megaclaim in de maak: stichting eist miljarden van ministerie om datalek GGD

  Het ministerie van Volksgezondheid moet mogelijk diep in de buidel tasten vanwege het zorgwekkende datalek dat begin dit jaar bij de GGD is ontstaan. Voormalig Tweede Kamerlid Astrid Oosenbrug en advocaat Douwe Linders bereiden met hun stichting een collectieve procedure voor waarin ze namens alle gedupeerden een gigantische schadevergoeding van enkele miljarden euro’s eisen. ,,Het moment is gekomen dat we een streep trekken. Tot hier en niet verder”, zegt Linders tegen deze site.