De Marechaussee tijdens een controle langs de snelwegen in de grensstreek. Vanaf zondag vragen ze terugkerende vakantiegangers naar de CoronaCheck-app.
Volledig scherm
PREMIUM
De Marechaussee tijdens een controle langs de snelwegen in de grensstreek. Vanaf zondag vragen ze terugkerende vakantiegangers naar de CoronaCheck-app. © Koninklijke Marechaussee

Coronacontrole bij Belgische grens: geen waarschuwing maar direct boete

Vakantiegangers die de komende weken terugkeren naar Nederland kunnen vanaf zondag worden gecontroleerd of ze coronavrij dan wel beschermd zijn tegen het virus. De marechaussee staat vooralsnog alleen bij de grens met België en waarschuwt niet: wie de papieren niet op orde heeft, krijgt direct 95 euro boete.

7 reacties

 • Hans Thelosen

  2 maanden geleden
  Kan ik niet, net zoals onze premier vaak doet, gewoon even “sorry” of “daar heb ik actieve herinneringen aan” zeggen en dan toch door…? Bij hem werkt dat tot nu toe prima!
 • Martin Maalderink

  2 maanden geleden
  En dat allemaal op vrijwillige basis, ha ha. Wat leven we toch in een fijne wereld.
 • Ed Luigjes

  2 maanden geleden
  Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger. Als de app niet werkt kan je een papieren versie regelen. Dus bezint eer gij begint.
 • J Kruize

  2 maanden geleden
  De meesten zullen het risico nemen. 95 euro zeg 5% kans of 50 euro en een halve vakantiedag. De controles moeten een grotere pakkans hebben. Niet alleen bekeuren ook verplicht in quarantaine hotel op eigen kosten. Dat is de enige manier. De m
 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  "Welkom terug in Nederland" Hoorde net een verhaal van iemand wiens telefoon het tijdens de vakantie had begeven. Geen QR code, geen App. Gelukkig ook geen controle, maar die zou dus anders 95 euro boete moeten betalen? Toch maar het gele boekje meenemen!
 1. Eendaagse festivals mogen alleen onder strikte voorwaarden doorgaan: maximaal 750 bezoekers
  Play
  Video

  Eendaagse festivals mogen alleen onder strikte voorwaar­den doorgaan: maximaal 750 bezoekers

  Eendaagse festivals kunnen deze zomer alleen doorgaan onder strikte voorwaarden. Er mogen maximaal 750 bezoekers komen en het festival moet in de open lucht of in een open tent plaatsvinden. Dat heeft demissionair premier Rutte vanmiddag bekendgemaakt na overleg met de meest betrokken ministers. Volgens het Outbreak Management Team (OMT) is het risico op een nieuwe golf coronabesmettingen te groot bij grotere evenementen.
 2. Kleinzoon (12) wil vaccin om doodzieke oma te bezoeken, wint van vader in rechtbank
  rechtszaak

  Kleinzoon (12) wil vaccin om doodzieke oma te bezoeken, wint van vader in rechtbank

  Een 12-jarige jongen uit Groningen mag van de rechter een coronavaccin krijgen, tegen de wil van zijn vader. De middelbare scholier wil zich graag laten vaccineren tegen het virus zodat hij veilig zijn oma kan bezoeken, die vanwege uitgezaaide longkanker op sterven ligt. Zijn vader wil daar niets van weten, omdat hij vreest voor de bijwerkingen van de prik op de lange termijn. De rechter heeft de jongen alsnog toestemming gegeven.