Ridouan Taghi
Volledig scherm
Ridouan Taghi © Politie

Crimineel Taghi ontkent aanslagplan op Peter R. De Vries: ‘Dit is een verzinsel’

UPDATERidouan Taghi ontkent dat hij plannen heeft om Peter R. De Vries te laten vermoorden. Dat heeft de meest gezochte crimineel in een bijzonder persoonlijk bericht laten weten aan De Vries, meldt de misdaadverslaggever vanavond. ,,Dit is pure onzin.” Het Openbaar Ministerie (OM) wil niet reageren. 

,,Ik heb geen reden om jou iets aan te doen”, schrijft Taghi volgens De Vries in de boodschap die De Vries nu via Twitter deelt. De misdaadverslaggever meldde gisteren dat hij op een dodenlijst staat van Taghi. Maar dat klopt niet, meldt de crimineel aan De Vries: ,,Peter, met schrik en verbazing las ik het nieuws dat ik volgens politie en justitie opdracht heb gegeven om jou te laten liquideren. Daar is niets van waar. Dat is een regelrecht verzinsel! Pure onzin! Ik heb geen enkele reden om jou iets aan te doen. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt, zonder dat je ook maar enig gevaar van mij hebt te duchten. Ik heb 100.000 procent niets tegen jou”, aldus Taghi volgens De Vries. ,,Als ik de gedetailleerde ontkenning tegenover de boodschap van de politie leg, ben ik geneigd om het te geloven. Als het allemaal niet waar is, waarom zou hij dan die moeite doen. Kennelijk heeft hij het gevoel dit te moeten weerspreken, dat maakt het voor mij waardevol.”

Taghi daagt de politie uit ‘om met informatie te komen'. ,,Dat kunnen ze niet, want die is er ook niet: het zijn allemaal leugens. Ik denk dat het hun opzet is om mij met dit soort berichtgeving te framen, mij in de beeldvorming als volksvijand neer te zetten.”

Of de informatie van politie en justitie inderdaad niet klopt, is onbekend. Een woordvoerder van het OM wil niet op de zaak ingaan.

Lees verder na de tweet

Peter R. de Vries lichtte bij Pauw de brief van Taghi toe. Bekijk hier de video:

Lees verder na video

Uniek

De persoonlijke boodschap is uniek omdat Taghi sinds enkele jaren spoorloos verdwenen is. Het is voor het eerst dat hij reageert op nieuws rondom zijn persoon. Taghi staat op de Nationale Opsporingslijst, het Openbaar Ministerie (OM) looft 100.000 euro uit voor de gouden tip. De voortvluchtige crimineel zou aan het hoofd staan van de zogenoemde Mocromaffia en wordt in verband gebracht met zeker twintig liquidaties. Sinds begin 2018 is het OM op zoek naar hem. Het OM vermoedt dat Taghi zich in het buitenland schuilhoudt. Mogelijk maakt hij gebruik van valse identiteitspapieren om zich te verplaatsen.

Spoorloos

De Vries bracht gisteren naar buiten dat hij vijf weken geleden van de politie hoorde dat hij op de dodenlijst van Taghi staat en dat de crimineel opdracht heeft gegeven om hem te liquideren. De misdaadverslaggever bracht het nieuws naar buiten om de zaak ‘stuk te maken’. 

Bekijk hieronder de reactie die De Vries gisteren naar buiten bracht:

Lees ook: Hoe Ridouan Taghi de meest gezochte man van Nederland werd.

Peter R. de Vries ontving een boodschap van Ridouan Taghi, de meest gezochte crimineel van Nederland. De boodschap wordt vanavond getoond in de uitzending van RTL Boulevard.
Volledig scherm
Peter R. de Vries ontving een boodschap van Ridouan Taghi, de meest gezochte crimineel van Nederland. De boodschap wordt vanavond getoond in de uitzending van RTL Boulevard. © ANP
  1. Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstranten tegen politiegeweld
    Update

    Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse verdachte George Floyd (46) in Minneapolis. Op foto’s is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. ,,Er is hier geen reden om de demonstratie te beëindigen. De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, laat burgemeester Halsema via een woordvoerder weten.