Bij de demonstratie van klimaatactiegroep Extinction Rebellion op de A12 bij Den Haag werden zaterdag 150 mensen aangehouden.
Volledig scherm
Bij de demonstratie van klimaatactiegroep Extinction Rebellion op de A12 bij Den Haag werden zaterdag 150 mensen aangehouden. © ANP

'Dag in, dag uit' klimaatprotesten aangekondigd, politiebonden maken zich zorgen

Actiegroep Extinction Rebellion kondigt nieuwe acties en snelwegblokkades aan, waaraan duizenden mensen zullen deelnemen. Politiebond NPB maakt zich grote zorgen over de ‘hete winter’.

5 reacties

 • G.J. Algra

  2 maanden geleden
  Ze vinden dat de overheid in actie moet komen, dan moeten ze ook daar actie voeren. Geen blokkade van snelwegen want daar pak je de gewone burger mee. Geen acties in musea maar op het Binnenhof. Leg desnoods een cordon om het Binnenhof zodat niemand er in of uit kan, maar val niet de gewone burger lastig.
 • JS van Katwijk

  2 maanden geleden
  Fijn te zien dat mijn donaties aan deze club effect lijken te krijgen. Mogelijk krijgt de rest van Nederland dan ook eens door waarmee we bezig zijn. En Elly wees niet bang, jij kan ook helpen, of je nu met pensioen bent of niet.
 • Dick Meerdink

  2 maanden geleden
  Kunnen die personen niet in Noord -Korea klimaat protesten gaan houden? In dat land wordt elke week een raket in de lucht geschoten, goed voor het klimaat en milieu!
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Hoeven al die lui niet te werken?????
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Als de politie harder optreedt krijgen ze het minder druk.