Volledig scherm
De vrouw die al enige tijd op straat in Eindhoven bivakkeerde is naar het ziekenhuis vertrokken. © ED

Dakloze vrouw uit Eindhoven (60) vertrekt toch na gesprek met artsen

EINDHOVEN - De vrouw die al enkele weken in Eindhoven op straat verblijft, is woensdagmiddag na een gesprek met enkele artsen vertrokken. 

Haar spullen op de Groenewoudseweg worden opgeruimd. Buurtbewoners brachten haar een tent en sinds woensdagochtend stond er een mobiele toilet naast haar bivak. 

Een buurtbewoonster begeleidde de 60-jarige dakloze vrouw in een taxi naar het ziekenhuis. Het gesprek met de artsen vond plaats op een bankje in de buitenlucht. Sikke van Meer, de curator van de vrouw, kon woensdag rond half vijf nog niet aangeven welk traject de vrouw nu ingaat. Hij was aanwezig bij het gesprek met de artsen.

Uit haar woning gezet

De laatste dagen was er veel te doen rondom de vrouw, die iets meer dan twee weken geleden door woningbouwcorporatie Sint Trudo uit haar woning werd gezet. Dat kwam omdat ze haar huis volledig liet vervuilen. De vrouw weigerde vervolgens gebruik te maken van de opvang, omdat ze dan zou worden gescheiden van haar twee honden.

Christo Weijs (CDA), Robin Verleisdonk (D66) en Wil van Haalen (PvdA) noemden haar situatie eerder deze week ‘schrijnend’.