Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Dat de NPO een podium biedt aan extremisten is het failliet van ons bestel

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

10 reacties

 • A.G. de Jong

  1 maand geleden
  Ik zou me veel liever druk maken over het feit dat de NPO totaal corrupt is, terwijl het wel met belastinggeld wordt gefinancierd! We hebben bijvoorbeeld een propagandafilm voorbij zien komen die minister Kaag moest neerzetten als de nieuwe leider van dit land. Dat had niets met journalistiek te maken maar was puur politiek. En de toenmalige voorzitter van de NPO, Shula Rijxman, is nu wethouder voor (jawel) D66!
 • T. Klok

  1 maand geleden
  Ik had Eus toch wat hoger ingeschat dan het napapegaaien van anderen. Amerika en Europa zijn onvergelijkbaar. Amerika's verwerpelijke racistische extremisme is iets totaal anders dan de zorgen die veel Europeanen hebben over hun landen (en zeker steden) die binnen enkele decennia onherkenbaar veranderden, door massa-immigratie uit landen met een cultuur die haaks op de hunne staat. Stop met framen en kom met inhoudelijke tegenargumenten, zou ik zeggen.
 • Dirk hoekert

  1 maand geleden
  De ene persoon hecht meer aan "zijn volk" dan de ander. Feit is dat we een continue asielinstroom hebben waardoor we een andere samenstelling krijgen. De één vindt dat verschrikkelijk, de ander boeit het niet. Persoonlijk ben ik blij dat ik in een vrij autochtone omgeving woon. Met name in bepaalde wijken in grote steden vind ik geen enkele aansluiting in kleding, religie, gedrag of cultuur. En dat is blijkbaar wederzijds. Met het oog op woningnood lijkt me indammen op zijn plek overigens
 • Eric Moll

  1 maand geleden
  @Miranda Jansen: de vrijheid van meningsuiting houdt daar op waar opgeroepen wordt mensen om hun mening, gedrag, etniciteit, seksuele voorkeur, politieke overtuiging, etc., uit de samenleving te verwijderen. Om te weten wat er bij 'andersdenkenden' leeft hebben we een inlichtingendienst. Lees ook eens de Grondwet. Wordt je slimmer van. Wat u wilt lijkt mij teveel op Poetins Rusland en Kims Jong-Uns Noord-Korea.
 • Miranda Jansen

  1 maand geleden
  Wat een stemmingmakerij weer, van Özcan. Hij weet het allemaal weer zo goed! Misschien is het juist goed om zo'n zender te hebben waar andere visies geuit kunnen worden. Vrijheid van meningsuiting, toch? Ik dacht dat Özcan, als schrijver, daar ook voorstander van was. Of is dat alleen als men iets zegt wat hij óók vindt? Ook is het belangrijk te vernemen wat er leeft bij andersdenkenden dan de 'voorgeprogrammeerde' andere programma's op NPO.
 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.