Frank Poorthuis.
Volledig scherm
Frank Poorthuis. © Marco de Swart

De Efteling is een mooi voorbeeld van de mondkapjesverwarring van dit moment

Frank in quarantaineNet als veel Nederlanders blijft journalist Frank Poorthuis thuis. Frank zit in de risicogroep. Verslag van dag 466. Lees alle eerdere afleveringen hier terug.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Reuzenijs gestolen bij Eethuys 't Akkertje: ‘Een jaar gratis ijs voor degene die ‘m terugbrengt!’
  PREMIUM

  Reuzenijs gestolen bij Eethuys 't Akkertje: ‘Een jaar gratis ijs voor degene die ‘m terug­brengt!’

  ,,Wat een kansloze eikels wonen er in, of rond het Brabantse Geffen. Blijf met je poten van andermans spullen af! Als je een ijsje wil, kom dan gewoon naar binnen. Sukkels!” Teksten waar geen woord Spaans bij zit. Zaterdagochtend werden ze geplaatst op de Facebook-pagina van Eethuys ‘t Akkertje in Geffen. De levensgrote ijshoorn -karakteriserend voor elke snackbar met een beetje statuur- van het bedrijf is gestolen.