Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

De felle hotelbaas verdient met haar houding dat veel mensen langskomen

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Een hotelbazin in Amersfoort pikt het niet langer: elke keer als haar zaak ten onrechte op internet negatief wordt gerecenseerd, reageert ze bits op de afzenders van het commentaar, met weinig subtiliteit en zonder rekening te houden met haar eigen imago.

De website The Best Social Media maakte een bloemlezing van een paar digitale onderonsjes, waaruit valt te destilleren dat de eigenaar van Queens City Vintage Hotel haar criticasters zonder schroom bombardeert tot bijvoorbeeld ‘valse feeks’ of ‘gierige krent’.

Het artikel werd uiteraard met veel vrolijkheid gelezen en gedeeld. Want zo vaak komt het niet voor dat een lijdend voorwerp hardnekkig van zich afbijt, gestript van alle professionaliteit en elegantie. Maar eigenlijk bracht het ook iets treurigs in beeld.

  1. LIVE | Driekwart van de verpleegkundigen legt vandaag het werk neer, zorg in Nederland ligt plat

    LIVE | Driekwart van de verpleeg­kun­di­gen legt vandaag het werk neer, zorg in Nederland ligt plat

    Naar schatting driekwart van de zorgmedewerkers legt vandaag in 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra het werk neer. Hierdoor liggen de zorg bijna volledig plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen blijven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg gaat door. In de diverse ziekenhuizen zijn protestbijeenkomsten en ludieke acties, zoals marsen rond de hospitalen. Verder is een centrale bijeenkomst in Utrecht gepland. Hoe vergaat het de verpleegkundigen vandaag? Je volgt het in dit liveblog.