Evi (midden), tussen haar ouders Cindy en Chris in.
Volledig scherm
PREMIUM
Evi (midden), tussen haar ouders Cindy en Chris in. © Jan Ruland van den Brink

De huisarts dacht aan buikgriep: in het ziekenhuis had Evi (11) nog maar 1 procent overlevingskans

Eigenlijk is het een wonder dat Evi (11) stralend aan tafel zit. Amper negen maanden geleden vocht de jonge Zevenaarse voor haar leven, nadat haar darm plotseling begon af te sterven. Later hoorden Chris en Cindy Trouerbach van artsen dat hun dochter een overlevingskans van 1 procent had.

6 reacties

 • J.J. Straatmans

  2 maanden geleden
  Helaas zijn huisartsen posten ook niet zalig makend patiënt meld zich met pijn na darmoperatie wordt afgescheept met extra pijnstiller, uren later is patiënt overleden.
 • GERDA Sellis

  2 maanden geleden
  Zelf jaren buikpijn gehad vele onderzoeken gedaan en niets gevonden. Telkens maar weer naar de HA omdat ik wist dat er wat was, uiteindelijk zei hij; T'ja niet overal is een verklaring voor er was zelfs een arts die zei; mevrouw wees blij dat u niet ziek bent binnen 10min. stond ik weer buiten. "Gelukkig" toch wat gevonden en nu 2 jaar geen buikpijn meer empathie is bij vele artsen ver te zoeken en daar betaal je dan je dure zorg aan!!
 • Winny lieverst

  2 maanden geleden
  Nooit een huisarts bellen bij ernstige klachten. Dit zijn gewoon economen met een EHBO-diploma. Ga naar de eerste hulp.
 • A van Klaveren

  2 maanden geleden
  Ik ben blij dat Evi het overleefd heeft en hoop dat ze snel haar energie terugkrijgt. Laat dit een waarschuwing zijn richting huisartsen. Als mensen ’s nachts in paniek bellen en richting huisartsenpost gaan dan moeten klachten serieus genomen worden en niet afgescheept worden met een verhaaltje over heersende buikgriep. Bovendien willen ze dat je met een heel ziek kind naar hun toe komt i.p.v. dat ze zelf met spoed op visite komen. De meeste bellen niet zomaar een arts buiten "kantoortijd".
 • henk hartog

  2 maanden geleden
  Heerlijk dat EVI Leeft. Ik oom zelfde verhaal meegemaakt. Maanden lang hoofdpijn, Huisarts zag niks, wordt erger en viel zomaar weg voor paar minuten of zo. Bleek ik TBC MENINGITIS te hebben. Ben dankbaar van de zorgpersoneel ISALA en de Beatrixoord te Haren dat ik het overleefd hebt , ook voor EVI .blijf sterk Evi !