Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

‘De PvdD wil gewoon dat er geen vlees meer wordt gegeten’

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Als ik iets merkwaardigs lees, in de krant of op een website, check ik altijd of het bericht wel deugt, simpelweg door andere bronnen te raadplegen.

Tegenwoordig zijn er veel satirische websites die er een sport van maken om de bizarre realiteit om te zetten in nog groter absurdisme. De ene keer om te amuseren. Soms om alle deelnemers aan een hysterisch debat een spiegel voor te houden.

Toen gisteren bekend werd dat de Partij voor de Dieren de vette hap na het uitgaan wilde verbieden, dan moet u denken aan een broodje kebab of een dürüm, dacht ik dat serieuze media per ongeluk het cabaret van een grappenmaker hadden overgenomen.

  1. Woeste pompbaas Ewout (53) haalt uit naar Kamer: ‘Tabaksverbod wordt één grote ramp’
    PREMIUM

    Woeste pompbaas Ewout (53) haalt uit naar Kamer: ‘Tabaksver­bod wordt één grote ramp’

    Een totaalverbod op de verkoop van sigaretten gaat dramatische consequenties hebben voor eigenaren van tankstations. Dat zegt pomphouder Ewout Klok. De 53-jarige ondernemer uit Hoogeveen roept het kabinet op om eerst de effecten van een tabaksverbod te laten onderzoeken voor deze‘rigoureuze en ondoordachte maatregelen’ van kracht gaan. ,,Als dit doorgaat, wordt het een ramp in Nederland.”