Debby Gerritsen.
Volledig scherm
Debby Gerritsen. © Carin Verbruggen

De schuld van verkrachting wordt bijna systematisch bij vrouwen neergelegd

Zij ZegtJournalist Debby Gerritsen duikt met een vrouwelijke blik in de actualiteit en deelt iedere week wat haar opvalt.

3 reacties

 • Dirk hoekert

  1 jaar geleden
  Het begint bij opvoeding. Opvoeding van jongens wel te verstaan door de man. En ook vrouwen moeten ophouden met opmerkingen als: tja, je rok is ook wel erg kort. En aangezien slachtoffers levenslang hebben lijkt castratie van daders mij een prima straf.
 • J. Ruth

  1 jaar geleden
  Zeker. Vaders moeten hun zonen leren dat ze geen "recht" op seks hebben bij meisjes/vrouwen. Een vrouw geeft dat aan hem, het is niet iets wat je kunt opeisen.
 • Ellen Beek

  1 jaar geleden
  Daar ben ik het mee eens. Het begint al met het fluiten, roepen en sissen op straat. Meisjes moeten haast uitkijken wat ze aantrekken omdat mannen, volwassen mannen, zich verlekkeren aan meisjes van soms nog geen 13,14 jaar in een korte broek. Of docenten die er niet tegen kunnen dat meisjes in topjes op school lopen. Een man kan zich niet beheersen maar de meisjes/ vrouwen krijgen de schuld🤷 daar begint het al mee. Meisjes en vrouwen moet veilig over straat kunnen op elk moment van de dag!