Debby Gerritsen.
Volledig scherm
Debby Gerritsen. © Kee&Kee

De toon waarop Rutte ons de basisregeltjes uitlegt, doet mij denken aan mijn vader

Zij ZegtJournalist Debby Gerritsen duikt met een vrouwelijke blik in de actualiteit en deelt iedere week wat haar opvalt.

4 reacties

 • Joost Van Zutphen

  1 jaar geleden
  Wij, het volk.. ..hebben met zijn allen gestemd. Daarbij is de macht verdeeld over meer dan geloof ik 15 partijen, waarvan een paar (zoals forum) in gemeentes, provincies en beide kamers steeds uit elkaar valt. Daar ligt het probleem. Daar helpt geen leider aan. Een sterke leider kan iedereen spelen, als het volk sterk kiest. Als die leider met veel partijen in een coalitie zit en dan nog een minderheid heeft in de eerste kamer, zorgen wij voor zwakte. Leg daar de schuld.
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Het is jammer dat we nieuw Zeeland niet zijn achteraan gegaan,maar ook dat we geen leiderschap hebben,laissez faire werkt nooit ook honderd jaar geleden niet
 • G.J. Algra

  1 jaar geleden
  Het is gemakkelijk om Rutte de schuld te geven. Het is de 2-de kamer die echt goed aanpakken in de weg ligt. Veel te veel partijen en veel denken meer achterban te krijgen door altijd tegen te zijn. Zonder meerderheid kan Rutte niets. We polderen veel te veel. Zie je ook bij de Burgemeesters. Laten veel toe en controleren amper.
 • wilma aalvanger

  1 jaar geleden
  Helemaal eens! Dit kabinet laat bij ieder besluit zoveel twijfel zien en lijkt iedereen te willen pleasen. Zij geeft daardoor zelf het beeld dat corona niet zo erg is. We hebben een duidelijke koers nodig. Het virus poldert niet, maar wint ondertussen terrein. Ook geen persconferenties waarbij journalisten bijgepraat worden, maar een minister president die vanuit zijn hart het volk aanspreekt. Neem een voorbeeld aan Angela Merkel!