Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

De woonadresfraude van Dion Graus: heerlijk verhaal vol sensatie

COLUMNNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Een scoop van televisieprogramma EenVandaag en de Volkskrant: het lijkt erop dat Dion Graus, Kamerlid voor de PVV, al jarenlang een te hoge onkostenvergoeding opstrijkt voor zijn woon-werkverkeer. Volgens de administratie van de Tweede Kamer woont hij namelijk in Heerlen. Dan krijg je een vergoeding van ruim 24.000 euro per jaar, voor reis- en verblijfkosten. 

 1. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
  Zeven gewonden

  Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

  Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.
 2. Identificatie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  Identifica­tie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  De identificatie van de dode die werd aangetroffen bij een fatale brand in Haarlem neemt nog meer tijd in beslag. Dat meldt de politie naar aanleiding van de brand in een complex aan de Rudolf Steinerstraat, waarbij een groot aantal appartementen moest worden ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten van buurtbewoners zou het slachtoffer een zeven maanden zwangere vrouw zijn, die in haar slaapkamer door haar man in brand gestoken zou zijn.