De zomer is terug! Rustig weekend met daarna kans op 30 graden

De barbecue kan weer aan vanavond, al is een warme trui op grijpafstand geen slecht idee. De zon breekt vanmiddag door en het wordt warm. Vannacht is er kans op onweer. En volgende week? Dan kan de temperatuur oplopen tot 30 graden. 

De ochtend begon vandaag regenachtig en grijs, maar langzamerhand verlaten de meeste buien ons land zodat het overal droog wordt en de temperatuur langzaam stijgt. Het wordt vandaag maximaal 22 graden aan de kust tot 25 graden in het zuidoosten. Hoe warm het daadwerkelijk wordt, hangt af van de hoeveelheid zon en dat is nu nog lastig te zeggen meldt Weerplaza. 

Wie zin heeft om vanavond te nachtbraken doet er goed aan iets warms en iets dat waterdicht is mee te nemen. Laat op de avond en in de nacht komen er vanuit het zuiden waarschijnlijk (stevige) buien opzetten vanuit Frankrijk en België. ,,Er is daarbij kans op onweer en hagel”, vertelt Ben Lankamp van Weerplaza. 

De hele nacht blijft het onstabiel met regen en onweer, al blijft het op sommige plekken ook gewoon droog.  ,,De nadruk van de buien lijkt te liggen op de oostelijke helft van het land, maar daarmee is niet gezegd dat het westen de dans ontspringt”, zegt Lankamp. Het wordt niet kouder dan 15 graden.

Volledig scherm
De barbecue kan de schuur weer uit. © Shutterstock

Weekend

Zaterdag overdag trekken de buien geleidelijk weg en ‘s middags breekt de zon weer flink door. Het wordt ongeveer 21 graden. Dat geldt ook voor zondag. Lokaal kan er een enkele bui ontstaan, maar op veel plaatsen blijft het droog met temperaturen tussen de 18 tot 21 graden.

En dan wordt het warmer. De temperatuur loopt vanaf maandag weer op, met op dinsdag en woensdag zomerse waarden van (ruim) 25 graden aan zee tot 30 graden in het zuidoosten.. ,,Zoals het er nu naar uitziet, wordt woensdag de warmste dag van de week. In de avond volgen dan regen- en onweersbuien, waarna de warmte weer iets getemperd wordt.”

Bekijk hieronder tips om gemakkelijk de barbecue aan te krijgen: