Debbie Bonnema met haar kinderen Evie en Siem.
Volledig scherm
PREMIUM
Debbie Bonnema met haar kinderen Evie en Siem. © Victor van Breukelen

Debbie (32) kreeg twee kinderen van een spermadonor, de jongste heeft een zeldzame handicap

Het dochtertje van Debbie Bonnema heeft een zeldzame handicap. Evie kwam ter wereld dankzij een spermadonor, die net als Evie’s moeder drager bleek van dezelfde erfelijke ziekte.

De kinderwens van de nu 32-jarige Debbie Bonnema uit Dordrecht, die als verpleegkundige op een kraamafdeling werkte, was zo groot dat ze besloot niet langer te wachten. ,,Ik was single, wilde heel graag kinderen en dacht op een gegeven moment: ik ga het alleen doen. Ik wist zó zeker dat ik moeder wilde worden. Ik had alles goed voor elkaar: een leuke baan en een eigen huis. Alleen geen partner. En ik wilde ook geen man alleen voor een kind.’’

  1. LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeghuizen

    LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeg­hui­zen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.